Report z turnajové bitvy
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Tunis (AGPG) - Tanner x Vasja, Montgomery
dohráno 14.03.2005, vítězství Osy
Tanner - Osa

Průběh a konec bitvy:
Relativně vyrovnaná bitva, její obtížnost za Osu zvyšuje vysoký počet tahů, po který se musí ubránit. Proto je potřeba se zbavit protivníkova letectva a co nejvíc zdržovat. Já jsem se rozhodl bránit část za řekou (Tunis, Masicault) a italskou část, kde se dají nakupovat italské protitanky a spojenec tam má britské jednotky. Hned na začátku jsem přikoupil Fw 190 a povedlo se mi sestřelit celkem 3 strategické bombardéry. Zároveň jsem diverzí obsadil nehlídané město Medjez el Bab a ke konci i výchozí město britských jednotek. Protivníkovy jednotky se k Tunisu ani pořádně nepřiblížily.

Hodnocení vlastního velení:
Vasja - nechal si sestřelit 3 strategické bombardéry, nehlídal si strategická města. Logicky tak jeho útoku, i přes dobrý začátek došel dech, protože se zastavil a neměl prestiž. Montgomery - převzal bitvu v né moc dobré situaci, šanci na výhru už moc neměl, ale chyb se nedopouštěl, dělal co šlo.

Charakteristika protihráče:
Ztratil jsem 3 města, získal jsem 2 města. Na to, že jsem hrál obranou bitvu jsem spokojen. Nerad zůstávám v obranných bitvách pasivní, což se mi poněkolikáté vyplatilo.

Vasja, Montgomery - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Tuto bitvu jsem dostal asi v 7 tahu. Sloužil jsem jako náhradník po Vasjovi, který neodpovídal. Když jsem si otevřel svůj první tah, tak jsem se nestíhal divit. Moje armáda byla velmi zdecimovaná, vyčerpaná a téměř nepoužitelná. Letectvo v troskách, pozemní síly také velmi poškozené. Německé pozice pevné, držené silnými jednotkami na vynikajících strojích. Dokonce jedno z nástupních měst, Medjez el Bab, bylo v rukou Němců. Toto město jsem osvobodil, získla trochu prestiže, opravil pár strojů a velmi málo jsem koupil nových. Zahájil jsem postup, který ovšem neměl příliš velkou naději. Na jihu jsem s dvěma poškozenými stroji (Churchill) vyrazil proti Italům. Z počátku to šlo poměrně dobře. Dobyl jsem Hammamet, ale v průběhu bojů soupeř posílal na bojiště velké množství svých levných samohybných protitanků a mé jednotky nakonec zničil. Na severu jsem se ani nepokusil prolomit skvěle bráněnou linii Massicault – Tunis. Tam měl soupeř těžké stroje a skvělé postavení. Cesta by snad byla za použití těžkých bombardérů, ale o stavu armády už jsem se zmínil na počátku. Na západní frontě už jsem zmiňoval znovudobytí Medjez el Bab, ale dále už jsem neměl sil.

Hodnocení vlastního velení:
Nebylo bez chyb, ale dělal jsem, co jsem mohl.

Charakteristika protihráče:
Nevím, co se dělo na začátku, ale musel to být mazec jako svině. Získal pozice a ty pak zkušeně kontroloval.