Report z turnajové bitvy
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Norsko (PGCZ) - Tanner x Montgomery
dohráno 10.12.2003, vítězství Osy
Tanner - Osa

Průběh a konec bitvy:
To, že jsem dostal Norsko, mě zrovna dvakrát nenadchlo. Moc kopců a moc lesů nedává moc možností manévrovat. Ale dařilo se celkem dobře. Stavanger a Oslo padly zhruba za jeden tah od té doby, co k nim dorazily jednotky. Palba z moře a bombardování udělá svoje. Souběžně s tím jsem zkusil něco jiného než v tréninku. neposílat parašutisty jako obvykle na Stavanger, ale poslal jsem je na Dombas, město mezi Lillehammerem a Trondheimem. Výsadek se zdařil a tím pádem bylo možno dokoupit PzIV a poslat je jak na Lillehammer, na který bylo tím pádem útočeno ze dvou stran, tak i na Trondheim a na pomoc námořnímu výsadku na severu, který stál na pobřeží a pěchota se proti Matildám moc nechytala. Celkem dost to pomohlo a urychlilo to pád Lillehamemru a postup na Trondheim. Dál už zbývalo obsadit jenom Namsos, ke kterému vede cesta lesem a po pobřeží. Stačilo ničit matildy, co stály v cestě, a pomalu postupovat vpřed. Jelikož jsem nechtěl nechat nic náhodě, tak ve všech obsazených městech byl jeden recon s dohledem 5, takže mě pak nemohlo nic ohrozit.

Hodnocení vlastního velení:
Bitva skončila po 2/3 tahů s minimálními ztrátami...co chtít víc.

Charakteristika protihráče:
Ke konci se moc dělat už nedalo, k nákupu toho na výběr taky moc není. Ale zbytečně promrhal letectvo a nevyužil jeho potenciál. Měl být důslednější v ničení ponorek a znásobit stíhací letectvo. Ocenit se musí pokus o diverzi 2 jednotkami pěchoty směrem na Stavanger a Oslo. Sice to nemělo naději na úspěch, ale snaha se cení.

Montgomery - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Do bitvy jsem šel s několika dílčími cíly. A to co nejdéle udržet Molde a zamezit tak protivníkovi ve vylodění a dále pak držet Andalsnes, do které jsem chtěl dokupovat Matildy I. Z těchto "kvalitních" vozítek pak dělat štít, který by bránil protivníkovi v rychém postupu. Prostor u těchto měst jsem chtěl maximálně zhustit, aby pro Němce nevznikal manévrovací prostor. Dalším cílem bylo lehké zdržení protivníka v Osla. Dále jsem vybudoval obranu u Lillehammeru, která měla krýt Trondheim z jihu. Pak už jen pomalu ustupovat a doufat, že to soupeř nestihne. Tanner mě ovšem zaskočil skvělým výsadkem k městu Dombas. Po jeho obsazení do něj dokoupil tanky, tím se s velkou armádou dostal do zad mému tankovému uskupení Matild. Vpád do málo bráněného Trondheimu byl pro něj lehkou záležitostí. Tímto tahem ušetřil několik kol a měl dost času na překonání narychlo vybudované obrany města Namsos, která se skládala z Matild a flaků. Vyhrál v rekordním čase...

Hodnocení vlastního velení:
Takovou hrůzu ještě nikdo nepředvedl.... Od začátku to bylo nepružné. Vůbec jsem nereagoval na to, že se situace vyvíjí jinak, než jsem čekal. Měl-li bych to popsat jedním slovem, pak tedy "Sračka".

Charakteristika protihráče:
Měl skvělý úvod. Pak už nebylo co zkazit.