Report z turnajové bitvy
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Washington (PGCZ) - Bukovec x Kstavk
dohráno 02.01.2008, vítězství Spojenců
Bukovec - Osa

Průběh a konec bitvy:
Washington absolutně nesnáším, nejsem schopnej ho hrát ani proti PC :o(( No, moje chyba, bohužel ve spojení s věcmi v reálném životě to byla katastrofa... Můj nezájem a nedostatek času, který vedl až ke smazání mého nicku na lopuchu, no nic... Kapituloval jsem už někdy zkraje - ztratil jsem hned letadla a nechal si obsadit týl, více méně to bylo bez boje.

Hodnocení vlastního velení:
Není o čem mluvit, šel jsem do toho bez koncepce a bez chuti... Kulka od nepřítele by byla ještě milosrdná.

Charakteristika protihráče:
Bylo vidět, že na rozdíl ode mne potrénoval :o)) Jinak se nelze moc vyjadřovat, protože konec byl rychlý.

Kstavk - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Díky tréninkové bitvě s Hartmannem (zakončené mou drtivou porážkou), jsem věděl jak na to. Nejdůležitější cíl je zničit Luftwaffe a to čím dřív, tím líp. Eliminuje se tím možnost střetu silných německých a slabých US pancéřů, protože se králem oblohy pak stane US strategický bombardér. Čili v prvních tazích jsem nakoupil spoustu stíhaček a pojízdných flaků a vrhal se na vše co bylo na obloze s německým křížem na křídlech. Během prvních 4 tahů jsem zničil 8 stíhaček a 11 bombardérů. Tím jsem si uvolnil nebe a moje strategické bombardéry začaly rozprašovat obrněnce a taktické bombardéry ničit přepravované pěchoty a houfnice. Ze svých jednotek jsem postavil bariéru v Benedictu a opevnil Owings. (Díky pravidelnému přísunu prestiže za zničenou techniku, jsem mohl kupovat další a další US tanky, které vyztužily obranu a daly se dobře používat na dorážení poničených a rozprášených jednotek nepřítele). Gen.Bukovec se k těmto bariérám dostal, ale jeho jednotky už byly značně pocuchány mým letectvem a jejich úderná síla už byla slabá. Některé se mě podařilo přimět protiútoky ke kapitulaci a po 7-mém tahu soupeř kapituloval úplně. Do akce se vůbec nedostala má diverzní skupinu, kterou jsem vytvořil u Centerville.

Hodnocení vlastního velení:
Měl jsem situaci ulehčenou tím, že mě přesně stejným způsobem porazil Hartmann v tréninku. Lepší metoda jak tuto bitvu vyhrát nejspíš není. Dodržel jsem jí a zvítězil.

Charakteristika protihráče:
Pravděpodobně tuto bitvu tréninkově nehrál, jinak by se na možnost zaplavení oblohy US stíhačkami připravil. Občas poslal své elitní stíhačky zbytečně na dojezd mých flaků. Po zničení Luftwaffe už toho moc dělat nemohl, kdyby nekapituloval, zahnaly by ho moje síly během několika tahů zpět do moře. Čili jeho chybou bylo podcenění spojeneckého letectva, které pak rozhodlo bitvu. Také své parašutisty vysadil už na pobřeží u Prince Fredericku a nepokusil se vysadit je někde v mém týlu. Takhle jsem mohl veškeré své síly vrhnout na frontu.