Report z turnajové bitvy
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Washington (PGCZ) - Kstavk x Bukovec
dohráno 07.07.2008, vítězství Osy
Kstavk - Osa

Průběh a konec bitvy:
Po tréninku bylo o postupu rozhodnuto- vyhrát vzdušnou bitvu, rychle se probít k Owings, vylodit některé jednotky pod Port Tobacco a provést letecký výsadek u Quantica. Skutečnost byla trochu jiná. Vylodil jsem část jednotek u Lexington Parku a část Prince Fredericku. Postup po zemi byl pomalejší než jsem čekal, hlavně to bylo způsobeno taktikou gen.Bukovce, který zaplavil zemi množstvím ATG. Nicméně postupoval sem, sice pomaleji, ale stále. Prince Frederick jsem dobyl ve 3-tím tahu, Owings a Benedict padly až v 8-mém tahu. V 9-tém tahu se setkali obě útočné skupiny u Brandywine (to ovšem ještě 2 kola odolávalo). Po jeho pádu jsem jednotky „rychle“ přesunul k Washingtonu (12-kolo – letiště před Washingtonem, 13.tah – Capitol Heights) V tahu 15 jsem dobyl první předměstí Washingtonu a pak následovali tvrdé pouliční boje, které skončili až v posledním možném termínu dobytím South Arlingtonu. Bylo to o chlup, ale kvalita pozemních jednotek Wehrmachtu a velké množství houfnic (až 10ks) rozhodlo. Letecké boje – vsadil jsem vše na He 162 a Wiberlindy. Ztráty byly hrozné, ale podařilo se mě zahnat spojenecké letectvo do defenzívy, pak sice ještě kousalo, ale nemohlo pozemní jednotky zastavit. Diverze moje – část parašutistů chycena a sestřelena, jednotka vysazená u Quantica sice došla až k Washingtonu, ale než stačila něco provést byla zničena. Zamýšlená lodní diverze pod Fort Tobacco nevyšla, protože se nepodařilo zničit US ponorku, která ovládala úžinu. Diverze soupeře – očekávaná a provedá diverze v mém týlu (centrum město Centerville) byla eliminována nasazením Elefanta a průzkumáků, ovšem diverzní útok na Lexington park, provedený US tankem a podpořený Dominatorem mě nadělal dost starostí. Naštěstí se stal v tahu 16. a tak sem stihnul stáhnout jednotky a v posledním kole tank ve městě zničit (ovšem pomohlo mě to, že už neměl munici, jinak by tam byl asi ještě teď).

Hodnocení vlastního velení:
Spokojenost s vítězstvím. Podcenil sem diverzi – nenapadlo mě, že mě za liniemi zůstane tank (sice sem měl ve městě pěchotu, ale tank v kombinaci s Dominatorem si s ní poradili). Svoje diverze jsem vyplácal a k ničemu to nevedlo. Kromě svých diverzí, bych to příště zahrál stejně.

Charakteristika protihráče:
Dobře provedl diverzi u Lexington Parku, udělat jí o tah později asi by rozhodla bitvu. Sázka na ATG taky nebyla špatná, zdržovaly postup docela dost, ale bez podpory letectva ho nemohly zastavit. Měl se soustředit na zničení mého letectva, bez něj bych se nikam nedostal.

Bukovec - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Stejné věci jako u OSY - v prvních kolech jsem byl aktivní, ale nedokázal jsem soutředit síly - což byla chyba... Pak jsem se úporně bránil, ale bohužel, poslední kolo rozhodlo. Musím říct, že se obdivuju, že jsem to dohrál do konce... Odehrávání po týdnu i více je katastrofa, kdo mě zná dýl, tak ví, že bitvy se mnou bývaly rychlé... Ale není chuť.

Hodnocení vlastního velení:
Nic moc. Nestanovil jsem si žádnou strategii a podle toho to vypadalo, kdybych na začátku soustředil síly jedním směrem, tak by byl asi klid - takhle jsem chvíli útočil a pak se bránil... Byl to z mé strany celkem velký chaos.

Charakteristika protihráče:
Postupoval systematicky - na začátku si kryl letadla, byl problém vůbec nějaké vidět natož sestřelit... Když se mu podařilo zlomit odpor na pobřeží a v prvních městech tak postupoval celkem úspěšně. Ke konci to byl závod s časem - ale bohužel, vyšlo to :o(. Myslím, že postupoval rozumně a získal nejvíc co šlo...