Report z turnajové bitvy
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Káhira (AGPG) - Jendelínek x 666
dohráno 19.03.2003, vítězství Spojenců
Jendelínek - Osa

Průběh a konec bitvy:
Komentovat bitvu je pro mě dost obtížné jelikož píši report po roce!:) Né-li dýl!:) Vzhledem k tomu, že je v této hře výhodnější být obráncem, tak jsem přenechal první tah soupeři a bohužel tahle strategie moc uspěchu neměla. Soupeř mě donutil neustálým ostřelováním mého dělestřelectva z moře ke zničení jeho loďstva ten to taktický prvek byl taky asi to jediné, co mi v této fázi vyšlo... Moje snaha o prolomení nepřátelské linie mi totálně nevyšla... I přes použití některých novějších typů tanků se mi nepodařilo nepřítele dostat do úzkých. Jediné, co bylo docela potěšující byl fakt, že naše letectva se navzájem téměř zničila. Bohužel, nepřítel použil taktiku co jeden hex to AA dělo a tudíž moji stíhači a bombardéry se dostaly do dosti svízelné situace. Po odražení mého pokusu o útok už mi mnoho nezůstalo.

Hodnocení vlastního velení:
Po prvních dvou odehraných etapách by mě asi brali hned jako velitele do Kriegsmarine, jelikož se mi již dvakrát podařilo totálně zlikvidovat nepřátelské loďstvo! Bohužel, moje úspěchy na souši a jsou přesným opakem. Myslím, že jako polního velitele by mě nechali na místě zastřelit!

Charakteristika protihráče:
Skvěle zvládnutá bitva nezbývá mi nic než gratulovat a sám se stydět!

666 - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Jendelínek mi přenechal iniciativu a v prvním kole nezaútočil, této situace jsem využil a z Alexandrie jsem zaútočil na El Alamein. Pomocí námořnictva a letectva se mi podařilo způsobit nepříteli ztráty na dělostřelectvu. Německý protiútok znamenal vážné ztráty britských tankových a pěchotních jednotek, ale převážně díky námořnictvu jsem eliminoval hned na začátku bitvy těžká děla, všechny poškozené jednotky jsem stáhnul do týlu a do první linie nastoupily čerstvé zálohy; v Alexandrii i v Káhiře jsem zatím nakupoval AA děla, protože nepřítel disponoval leteckou převahou. Bohužel pro něj začal nad mými AA kanóny letecky operovat a tak jsem mu zničil letku Fw 190 i další letectvo. Moje ztráty na letectvu byly ovšem také katastrofální - přišel jsem o všechny stíhače. Mým dalším cílem bylo eliminovat samohybné minomety Sig. Po průlomu německé první linie se mi zdařil i tento cíl. Rozhodl jsem se stáhnout a doplnit ztráty. Německé ponorky a Stuky mezitím téměř zničily moje námořnictvo, ale transportní loď s pěchotou naložená v Port Saidu nepozorovaně putovala k Tobrúku (tato diverzní akce se neuskutečnila díky předčasnému ukončení bitvy). Doplněné tankové a pěchotní jednotky po dělostřelecké přípravě úspěšně zaútočily na El Alamein. Chabý protiútok dvou jednotek PzIV byl rozprášen stejně jako stíhačka kroužící nad protiletadlovou obranou Káhiry. V tento okamžik přestal Jendelínek hrát.

Hodnocení vlastního velení:
Jendelínek nebyl příliš zkušený hráč a používal špatné kombinace jednotek. Tím, že mi přenechal iniciativu v prvním kole přišel zbytečně o spoustu jednotek. Jeho jediným úspěchem byla námořní bitva.

Charakteristika protihráče:
O žádné hrubé chybě nevím, námořnictvo jsem obětoval záměrně - mým hlavním cílem bylo zničit nepřátelské dělostřelectvo a tudíž jsem neměl čas věnovat se námořním cílům. Bylo by otázkou pár kol a dobyl bych celou mapu.