Report z turnajové bitvy
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Varšava (PGCZ) - Gotreg x Trefegd
dohráno 15.11.2002, vítězství Spojenců
Gotreg - Osa

Průběh a konec bitvy:
Report není k dispozici, kvůli problémům s PC Gotreg odstoupil (což zajistilo Trefegdovi vítězství) a kvůli nemožnosti prohlédnout si tahy vzdal i napsání reportu.

Hodnocení vlastního velení:
...

Charakteristika protihráče:
...

Trefegd - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Po pěti tazích, při kterých moje prvosledové jednotky zdržovaly německý postup, se dostaly hlavní nepřátelské síly k Varšavě. Na jihu překročily dva tanky řeku s úmyslem dostat se Varšavanům do zad, nebo zaútočit na nejvýchodnější opěrný bod Polska. Z tohoto důvodu jsem posílil obranu Varšavy protitanky ve východních lesích a další protitanky jsem přikoupil na východní opěrný bod u letiště. Na severu začaly brodit řeku další dva lehké tanky, které by ale narazily na přesilu vojáků v zákopech s děly v zádech. Ani na východě ani na severu by tyto "tankové dvojice" nemohly ničeho dosáhnout. Na jihu byl oddíl kavalerie připraven během dalších pěti tahů obsadit Lodž. Celý týl soupeře byl bez vojska. V šestém tahu však Gotreg z technických důvodů odstoupil.

Hodnocení vlastního velení:
Snažil jsem se zdržovat soupeře v lesích před Varšavou, opevnit se vzákopech a vyčkávat. Na jih jsem ustoupil s oddílem kavalerie, který byl z prvního tahu téměř zničen a soupeř na něj ztratil stopu. Stíhačkou jsem poškodil dopravní letoun, který se snažil přistát na mém letišti a následně jsem s touto stíhačkou prozkoumával terén kolem kavalerie na jihu. Z chování soupeřových jednotek usuzuji, že Gotreg neměl o mých diverzních choutkách ani tušení a nepodnikl nic na prozkoumání svého týlu.

Charakteristika protihráče:
Gotreg postupoval jako by hrál proti PC a v kampani. Škoda, že odstoupil. V dalších etapách by určitě byl kvalitní soupeř. Pokud by se mi nepovedl výpad do týlu, asi by stihl uhrát vítězství.