Report z turnajové bitvy
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Káhira (AGPG) - Bukovec x Raduz
dohráno 07.01.2007, vítězství Spojenců
Bukovec - Osa

Průběh a konec bitvy:
Průběh bitvy: Bylo na jednu bránu, stejně jako za spojence – myslel jsem si, že Němci dokážou víc v téhle bitvě..., chybou bylo obětování jednoho Bf ke krytí stuky nad ponorkou, měl jsem ho nechat zaparkovaného nad flakem a zkusit zaútočit na odkryté letectvo nad mořem... Levné ATG celkem uspokojivě dokázaly zdržovat soupeře..., myslím, že kdyby se mi podařilo zadržet lodě, tak by spojenci měli problémy – stačilo by, aby ponorka byla v úvodním tahu mimo dosah torpédoborce a bitva by byla vyrovnanější :o)).

Hodnocení vlastního velení:
Dělal jsem co se dalo – lituju jenom, že jsem Bf odevzdal lacino, šlo to zahrát lépe.

Charakteristika protihráče:
Postupoval podle očekávání bez nějakých zádrhelů.

Raduz - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Útok začal poškozením nepřátelské ponorky torpédoborcem, zničením pár kusů nepřátelské jednotky a přiražením jednotky k El Alameinu. Na hex za ním dokupuji kvůli krytí jednotku dělostřelců. Jednotky letadel jsou použity ke krytí choulostivých jednotek ze vzduchu. El Alamein bez problémů dobyt a dokupuji Moskita. Na moři opatrně manévruji křižníky a ponechávám je zatím z dosahu ponorek. Postupně naháním nepřátelské ponorky a pomocí torpédoborců a posléze i moskita je potápím. Vzdušná bitva dopadla také v můj prospěch i když jsem přišel o letka Lancasterů, když jsem si neuvědomil, že se ji snažím krýt Moskitem:( Ale i přes tuto chybu byl postup poměrně bezproblémový a konečné boje se nakonec uskutečnily v oblasti mezi Sidi Barani a Tobrukem, kam soupeř přesunul jednotky, jež mu zbyly a doplnil protitankovými děly, které mě dosti zdržovaly. Ke konci už to byla kombinace - lodě střílí na flaky nebo jiné jednotky, nalétávají letadla (za prestiž jsem si dokoupil místo zničeného Lancastera Stirlinga), střílí dělostřelectvo a zbytek masakrují tanky a pěchota. Z nákupů ještě stojí za zmínku Grant, který ve spolupráci se Shermany byl postrachem pro jakoukoli jednotku nepřítele. V závěru se ještě soupeř pokusil o diverzi z města Siwa Oasis, která ale byla očekávána (pouze jediná možná cesta), a tudíž neúspěšná. Závěrečný útok se konal jak z jihu, tak z východu za podpory lodí z moře a letadel ze vzduchu. Výhra 4 kola před koncem.

Hodnocení vlastního velení:
Celkem slušné, i když jsem se několika chyb ani v této bitvě nevyvaroval, ať již zmíněná ztráta Lancastera nebo vzájemné si překážení jednotek před Tobrukem.

Charakteristika protihráče:
Dělal, co mohl, ale za Osu je to asi ztracená bitva. Navíc vydržel o 2 kola déle než já. Gratuluji mu k jeho výkonu.