Report z turnajové bitvy
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Káhira (AGPG) - Raduz x Bukovec
dohráno 06.01.2007, vítězství Spojenců
Raduz - Osa

Průběh a konec bitvy:
Bitvu jsem si několikrát zahrál proti PC a bylo mi jasné, že Osa nemá příliš šancí na vítězství. Proto musí přijít něco, co nepřítel nebude čekat. Tím překvapením bylo hned v prvím kole po prvních útocích spojenců výpad letectvem k letišti u Alexandrie, kde nepřítel doplňoval Spita nad stav 10. Za použití všch tří letek stíhacích letadel se jej podařilo zničit. Bohužel Bukovec hned v prvním kole dokoupil Moskito a letku FW mi sundal, letku Bf těžce poškodil a celé mé zbývající uskupení včetně Stuky obklíčil a přisunul protileteckou obranu. Rozpustil jsem proto zbytek letky Bf a Stuky, zbývající letkou Bf jsem zaútočil na jeho Lancastera a těžce jej poškodil na tři životy. V příštím kole už jsem byl bez letadel. Ponorky zatím odváděly kus práce, a i když poškozeny, dlouhou dobu nedovolovaly nepřátelským křižníkům jejich obeplutí a vniknutí do mého týlu. Bohužel nakonec bez možnosti leteckého průzkumu křižníky slavily úspěch a dostaly se do mého týlu. Nakonec byly mé ponorky potopeny. Postup spojenců na pevnině byl také velice rychlý. El Alamein padl během dvou kol a nepřítel se valil dál. Svou obranu jsem se snažil vybudovat před městem Mersa Matruh, kam jsem stáhl své zbylé jednotky a obranu doplnil italskými protitanky IT Sem M-42. Bohužel i když odvedly kus práce a podařilo se jim třeba zničit jednotku dělostřelců brzy bylo jasné, že takhle to dál nepůjde a nastal přesun toho, co mi zbylo k Sidi Barani a Tobruku. Spojenci navíc prošli jihozápadním směrem pouští a proto byl závěrečný drtivý útok veden ze všech možných stran a i z moře.

Hodnocení vlastního velení:
Snažil jsem se, útok letectvem v prvním kole byl asi dosti překvapivý, kdyby protivník nedokoupil Moskito, mohlo to třeba i vyjít. Chybou bylo poslání Stuk spolu se stihačkami. Celkem slušně hodnotím i práci s ponorkami.

Charakteristika protihráče:
Velmi zkušený soupeř, snad krom chyby s dělostřelectvem, které nemělo kam ustoupit a vzdalo se, neudělal žádnou chybu. Vyhrál bez problémů 6 kol před koncem. Chci mu dále poděkovat i za jeho rychlost v odehrávání. Je super, pokud se podaří turnajová bitva dohrát během jednoho víkendu.

Bukovec - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Průběh bitvy: Od začátku do konce byl jednoznačný průběh, převaha spojenců byla značná, přestože se mi nepodařilo potopit ponorky hned na začátku. Bez problémů jsem kolo za kolem postupoval a ničil techniku soupeře, jediné zaváhání byla ztráta houfnice, ale je fakt, že soupeře to stálo Mardera, Pz III a italsráče. V prvním kole mě soupeř překvapil výpadem svého celého letectva, ale dokoupené Mosquito udělalo své.

Hodnocení vlastního velení:
Myslím si, že to bylo bez problémů, hladká bitva s jasným postupem díky malé mapě. Ztráty děla želím, uvědomil jsem si to hned, jak jsem zahrál...

Charakteristika protihráče:
Dělal co se dalo, výpad letectva byl zajímavý, bez Mosquita to mohlo vyjít..., ale myslím, že výsledek by se nezměnil.