Report z turnajové bitvy
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Mareth (AGPG) - Dzin x Vlk
dohráno 04.07.2007, vítězství Spojenců
Dzin - Osa

Průběh a konec bitvy:


Hodnocení vlastního velení:


Charakteristika protihráče:

Vlk - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Operace jsem zahájil útokem na Maretsku linii a zničením soupeřových průzkumných jednotek na západě. Důležité bylo postupovat opatrně a nedát šanci soupeři na protiútok. Mé letectvo nad Maretskou linií prvním tahem utrpělo ztráty jedněch stíhaček a strategických bombardérů, které podporovaly pozemní útok, ale hned jsem je bez problémů nahradil. Příštím tahem přibyly jedny soupeřovy Fw 190A, které jsem se jal vzdušně obklíčit a likvidovat. Po počátečních ztrátách jsem na nebi získával pomalu, avšak jistě převahu. Podpora ze vzduchu načas oslabila, ale hlavní pozemní útok na Mareth se dařil tak, jako obezřetný postup na Matmatu, kde levé křídlo postupovalo a střed vojsk se dostalo na dotyk Matmaty a drželo linii. Soupeř u Matmaty předtím vybudoval obranu a dal dvě houfnice k sobě. Avšak po dobytí Marethu se otevřel nyní prostor jak k nastoupení útoku na Gabes, tak hlavně možnost se součinností s levým postupujícím křídlem a středem vojsk, blokující Matmatu z jihu, obklíčit tamější jednotky, kde jim v ústupu bránila proláklina na sever od Matmaty. Po velkých ztrátách jak na zemi tak na nebi a s přihlédnutím na poziční vývoj, který nepředznamenával nic nadějného, obránce kapituloval.

Hodnocení vlastního velení:
Přes povědomí o své převaze jsem postupoval obezřetně a soupeři nedal šanci k úspěšnému protiútoku. Byl jsem trpělivý i v boji ve vzduchu. Výraznější chybu jsem snad neudělal.

Charakteristika protihráče:
Dzin bránil klasicky a neváhal ani odvážně letecky útočit, ale to v Marethu dle mého názoru nestačí. Naopak britská převaha, a to hlavně ve vzduchu, je značná, navíc velmi podpořená prestiží nutnou k zacelování ztrát. Pro obránce je opravdu těžké vzdorovat.