Report z turnajové bitvy
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Francie (PGCZ) - Papik x Tanner, Valsidal
dohráno 14.11.2006, vítězství Osy
Dosud byl dodán pouze report hráče Spojenců.
Tanner, Valsidal - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Převzal jsem frontu ve vrcholném stadiu rozkladu… můj předchůdce posílil Armee de l’Air dvěmi stroji typu Dewoitine, nicméně nebylo to nic platné. Nepřítel pravděpodobně nakoupil o jednoho messerschmitta navíc a v klidu dále podporoval ofenzívu. Francouzské zdroje však toto zruinovalo. Dvě osamocené stíhačky nemohly udělat vůbec nic kromě podpoření tankového útoku na východě… což oddálilo útok na tanky nepřátelským letectvem o dva tahy… nepřítel se jednoduše odpoutal, počkal na sestřelení a pak s tankovou rezervou udělal krátký proces. Nebyla jiná možnost než vybudovat nouzové obranné postavení u Tours… staženo tam bylo vše co mělo kola, nohy i to co je nemělo a nakoupena spousta ATG co jen prestiž dovolila… bohužel již nezbylo na flak, což obranu značně oslabilo. Když se přes deset tahů do konce objevil na obzoru předvoj wehrmachtu tvořený tanky a StuGy byl konec jasný… obrana vydržela hrdé dva tahy, víc jsem od ní očekávat ani nemohl.

Hodnocení vlastního velení:
V špatné situaci jsem nevymyslel nic co by dovedlo stav zvrátit. Možná bych při opakovaném hraní raději držel stíhačky v týlu doufaje, že nepřítel ztratí ostražitost nebo o nich ještě neví… a já mu v nestřeženém okamžiku sestřelím nějaké cenné letadlo. Nicméně to by znamenalo obětovat všechny kvalitní jednotky luftwaffe a výsledek by byl pravděpodobně stejný

Charakteristika protihráče:
Moje tajné doufání v naložení všeho na náklaďáky a rozpuštění letectva a tanků nesplnil :o) kromě menší chybky spočívají v drzém objetí mých pozic u Le Havre děly v náklaďácích v dosahu pěchoty neudělal botu žádnou a dle zásluhy vyhrál….