Report z turnajového zápasu
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Okinawa (PacAGPG 1) - Vlk (Spojenci) x Delandel (Osa)
dohráno 13.06.2021, vítězství Spojenců
Delandel - Osa

Průběh a konec bitvy:
Když jsem hrál za Japonsko, první věc, kterou jsem zkusil, bylo zpomalit nepřátelské zajetí vzdálených měst na východě. Poté jsem poslal všechny své síly, aby vybudovaly obranu v oblasti Ginovan, přičemž k obraně využily členitý terén a lesy. Dal jsem si cíl vítězství ve vzduchu, ale byl jsem poražen na obloze a moje pozemní jednotky byly zničeny.

Hodnocení vlastního velení:
Důvodem porážky byla moje špatná příprava na bitvu. Stejně jako podcenění schopností amerických vojsk.

Charakteristika protihráče:
Vlk se v bitvě ukázal výborně. Sebevědomě zaútočil na mé pozice. Nedal mi žádnou příležitost, abych mu ublížil, a vyhrál vzdušný boj.

Vlk - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Bitva Okinawa je zajímavá. Japonci nejsou zde úplně bez šancí, jelikož disponují početným letectvem. 1. fáze: Vylodění a prvotní postup. Opatrně jsem se vylodil a ze začátku opatrně postupoval bez zbytečných ztrát. Vyčlenil jsem jednotky na dobytí východního pobřeží a to nutné minimum. Soustředil jsem se na sídla s názvy Futema a Učitomari. Japonci bránili a přísuny posil se zdály nekonečné. 2. fáze: Rozhodující boje. Vrcholící tlak byl úspěšný i proto, že Japonci byli v pohybu k bitevní linii a nebyli hluboko zakopaní. Na západním pobřeží se nakonec podařilo nezadržitelně postupovat až k hlavnímu městu Naha. Postup na východě se rodil s přísuny posil ze severovýchodu. Největší střet se odehrával na sever od linie Šuri. Podařilo se taky postoupit loďstvem vydatně podporující útoky na souši a dokoupit stíhačku Bearcat, která byla ultimativní tak jako tanky Pershing. 3. fáze: Konečný postup. Obranná linie ve středu se vyčerpala a postupovalo se na celé frontě. Po dobytí přístavu Naha se podařil obchvatný manévr přes zátoku Naha ze západu až k Námořnímu velitelství, což urychlilo konec bitvy. Poněvadž seskupení kolem sídla Iwa za řekou Kokuba, již nebránila strategický cíl. Nový prezident Truman oslavuje vítězství, ale uvědomuje si, že bude těžké dobývat celé Japonsko a že to chce pomoc shůry.

Hodnocení vlastního velení:
Zodpovědně jsem se připravil na turnajovou bitvu se 777 a to s Hartmannem, kterému tímto děkuji. Velmi mně to pomohlo. Změnil se však soupeř. Delandel byl pro mě neznámý. I u této bitvy jsem udělal pár chybiček, ale s výkonem jsem spokojen.

Charakteristika protihráče:
Opravdu to měl Delandel se mnou těžké, ještě po takové přípravě. Na začínajícího generála, však například rozpustil obklíčené letecké jednotky, abych nezískal prestiž. I jinak projevil své nadání a rychle se učí. Jediné co mu lze vytknout je podcenění možnosti hlubokého zakopání jednotek při obraně, což mi usnadnilo postup. Delandel je nadějný generál.