Report z turnajového zápasu
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Austrálie (PacPG 1) - Pospechbuh (Spojenci) x Vesep (Osa)
dohráno 31.12.2011, vítězství Osy
Vesep - Osa

Průběh a konec bitvy:
Zpočátku jsem začal běžným postupem a vše vypadalo jednoduš. Ve třetím či čtvrtém tahu mě soupeř zaskočil leteckým a tankovým protiútokem. V západní části (na sever od Leigh Creeku) to vypadalo velice nebezpečně. Nicméně prohrál bitvu ve vzduchu, a z toho důvodu nakonec i v tancích. Jak už to u riskantních protiútoků bývá - pokud nevyjdou je bitva v tahu a tak to bylo i v tomto případě. V závěru mě soupeř málem zaskočil diverzí u Cammoweal, projel tam poškozeným tankem Stuart. Víceméně náhodou jsem si toho před dohráním kola všiml a jelikož jsem měl zrovna nadbytek prestiže, nakoupil jsem do strategického cíle poblíž (jap. předmostí) dva tanky Type 1 a bylo po diverzi. Soupeř se ji snažil podporovat letecky B 17, což jsem ocenil příletem vlastního letectva. Ještě před zlikvidováním všech diverzujících jednotek se mi podařilo dobýt poslední strategické cíle a ukončit tak bitvu.

Hodnocení vlastního velení:
Počínal jsem si dle možností, jednotky rozdělil na tři proudy. Podcenil jsem situaci ve vzduchu. Z počáteční prestiže jsem nakupoval Betty, kterých jsem měl následně přebytky, více by se hodily zera. Dále jsem nakupoval tanky Type 1, te se ale náramně osvědčily.

Charakteristika protihráče:
Bojoval srdnatě, odvážně, šel do protiútoků. Ty mu nevyšly, tak vzala bitva rychlý konec. Nechybělo ale moc k tomu, aby to dopadlo úplně jinak. Jsem rád, že se nesnažil postavit les PTK.

Pospechbuh - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Původní plán byl vytvořit postupně několik hnízd odporu a hrát o čas. Proto sem letadla stáhl do vnitrozemí a začal tam budovat obranu. Pasivní přístup se neosvědčil, proto sem se po pár tazích rozhodl k aktivnímu nasazení letectva. Leč, patrně jsem měl k dispozici jiné stroje než soupeř, protože po pár tazích bylo mé letectvo zdecimováno, opět sem prohrál i bitvu na moři a ze hry se stalo čekání na porážku. Možná sem mohl při troše snahy hru prodloužit o pár tahů, ale na to už mi chyběly morální síly. :)

Hodnocení vlastního velení:
Na soupeře nemohlo stačit.

Charakteristika protihráče:
Věděl co chce a dokonale to provedl.