Report z turnajového zápasu
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Singapur (PacPG 1) - Ferdinand (Osa) x Frolek (Spojenci)
dohráno 25.02.2012, vítězství Spojenců
Ferdinand - Osa

Průběh a konec bitvy:
Můj záměr byl co nejrychleji postupovat jak na východním, tak i na západním pobřeží. Pro leteckou převahu jsem nakoupil další Zero. Ze začátku to vše šlo. Chtěl jsem rychle postupovat na Kota Baharu, jenže než jsem tam dojel, tak tam soupeř udělal pěknou obranu. Dělo, flaky atd. To mně překvapilo. Tak jsem 2 tahy plánoval útok a pak zaútočil. Jenže soupeř zde vybudoval moc pěknou obranu. A vrazil do toho i celé letectvo. No já zaútočil, ale moc se mi nevedlo. Dokonce jsem zapojil i těžké křižníky. V nejlepší chvíli jsem obsadil letiště a přístap,ale jen 3 pěchotami. Jenže tím se útok vyčerpal. Prestiž už nebyla a tak jsemse musel sráhnout za řeku. Tím bylo prakticky rozhodnuto. Letecká bitva byla spíš remíza, já musel útočit na jeho letadla nad flaky. Na západě jsem se dostal je k řece Munda. Počítal jsem, že dobiju Kota Baharu a pak letectvo pomůže překročit řeku zde, ale to se nestalo. Sice jsem se pokusil řeku překročit na severu od Butteworthu, ale moc se nevedlo. A tak jsem skončil před touto řekou. Pak jsem skončil. Nakonec soupeř po získání prestiže zaútočil jak na východě tak, kde ua pomoci těžkých lodí prorazil a hnal mně. Pak zbývala jen obrana Alu Setaru a i ta padla. Nakonec ose zbyl jen jeden bombardér. To ani harakiry nespraví.

Hodnocení vlastního velení:
Chtělo to ještě razantnější a rychlejší postup na Kota Baharu. Dále jsem nezkusit projít středem do týlu nepřítele a získat prestiž. No prostě jsem vybouchl. Ale stejně moc nevím jak dobít Singapur.

Charakteristika protihráče:
Skvěle a hlavně rychle udělal obranu u Kota Baharu a tím mi neumožnil to město rychle dobít, získat prestiž a postupovat dál. To bylo rozhodující. Nevím co udělal špatně, vše bylo vynikající.

Frolek - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Bohužel nebo naštěstí není moc o čem psát, vsadil jsem vše na obranu obou řek na severu, přes které musí projít Japonci. V prvním kole jsem nakoupil spoustu levných flaků 20mm, a všechny jednotky na kolech a vše letectvo jsem poslal na sever. Z Alur Setaru jsem ustoupil, u Yaly jsem Japonce zdržel a neměli kam postupovat. V osmém kole sice obsadili Kota Baharu i letiště, ale to už jsem zde měl bitevní lodě a ponorky a zlikvidoval jsem vše ve vodě a pomocí děl i pěchotu v Kota Baharu. Na políčku vedle letiště jsem měl Matildu II, takže neměli šanci. V asi 15. kole se Japonci pokusili přeskupit se k Alur Setaru, takže cesta po východním pobřeží se uvolnila a postupně jsem Japonce obklíčil a dodělal. V posledním kole zůstal 1 bombardér, který uletěl.

Hodnocení vlastního velení:
Jediná chybička byla, že i když jsem měl prestiž, nekoupil jsem na letiště další Matildu II, takže by nikdy Japonci nezískali prestiž za letiště ani Kota Baharu. Ale je to úplně jedno

Charakteristika protihráče:
Není asi moc zkušený, ale na jeho místě, kdyby proti mně stála ta samá obrana, tak fakt nevím co bych dělal.