Report z turnajového zápasu
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Írán (R) (PacAGPG 2) - Raduz (Spojenci) x Bukovec (Osa)
dohráno 24.09.2011, vítězství Spojenců
Bukovec - Osa

Průběh a konec bitvy:
Od začátku jsem začal zdržovat, co se dalo. Základní nákup ATG za 24, celkem se dařilo postupně stahovat jednotky do hor a zdálo se, že to vyjde. Bohužel v posledním kole došlo k rozhodujícímu útoku. Převaha spojenců je velká a i přes písun prestiže to je znát.

Hodnocení vlastního velení:
Zvolená strategie byla dobrá, ale nechal jsem se lehce unést a vystoupil z obrany, což mě stálo asi vítězství. Měl jsem se soustředit na postavení více liní u posledních strategických měst, prestiž na to byla.

Charakteristika protihráče:
Myslím, že soupeř neměl plán jak postupovat, bohužel jsem toho nedokázal využít.

Raduz - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Na jihu začínám klasickým útokem na nepřátelské lodstvo a přípravou na útok na město Abadan spolu s přilehlým letištěm, bombardéry shazují první bomby a stíhači se utkávají s nepřáteli na nebi - nutno podotknout, že celkem uspěšně. Na severu rozděluji lodní výsadky na dvě části, přičemž východní skupina má zabezpečit Gorgan a postupovat na Teheran, zatímco západní se má vylodit v oblasti Astary, spojit se s ruskými pozemními jednotkami, které zatím mají dobít Tabríz a postupovat na Teherán od západu a poté společně na Teherán s pokračováním na jih, aby podpořily útok na Ropné vrty i ze severu. Dokoupil jsem v prvním kole jednu ruskou stihačku, co kdyby... a hlavně kvůli vetšímu doletu než stávající ruské stihačky. Postupně jsem se začal prokousávat nepřátelskou obranou, i když u Tabrízu mi to trvalo déle než jsem čekal, ve středu mapy situace uspokojivá a na jihu to docela také šlo, i když nepřítel mne překvapil a využil mých chyb, kdy se mi příliš nedařilo obsadit Bandar a Agha Jair, čehož bukovec ihned využil k zaplevelení cesty levnými protitanky, což mne dosti zdrželo, no nakonec se podařilo všechny překážky zničit, v Agha Jari dokoupit dvě zbrusu nové dělostřelecké jednotky, doplnit stavy stávajících, nakoupit pár tanků a postupně začít odhlodávat a nakousávat obranu, co zatím vybudoval. Na severu vše trvalo příliš dlouho, takže bylo jasné, že rusové do posledních bojů příliš nčzasáhnout a soustředí se pouze na ničení protitanků a lehký postup cca 1 - 2 hexy za kolo. Na jihu jsem sice chvilku pochyboval, ale kvalita a kvantita byla na mojí straně, jak dělostřelci, letectvo, tanky a před posledním tahem jsem byl tuším dvěma či třema tanky na dotek, a strategickým letectvem na pozici. Poslední kolo si pamatuji doted: Utok prvním strategáčem, útok druhým strategáčem na tu samou pěchotu, sejmutí zbytku flaku vedle bombardérem, abych měl místo k případnému čtvrtému útoku po zemi. Po prvním útoku přesouvám jednotku na místo flaku a při dalším útoku se nepřátelská pěchota vzdala a ustoupila na sever.

Hodnocení vlastního velení:
Upřímně to určitě nebylo dokonalé, ale díky soupeři to bylo napínavé až do posledního tahu - tam už rozhodla hlavně kvalita a kvantita spojeneckých jednotek

Charakteristika protihráče:
Nemůžu říct, že by mne něčím překvapil, ono to v téhle bitvě snad ani nejde, co vysoce ocenuji, že využíval každé příležitosti k znepříjemnění mi života, hlavně ten jih mi pěkně zavařil a donutil mne zdržet se více, než skoro bylo zdrávo. Možná kdyby měl u posledního města na severu o řadu svých jednotek méně a na jihu o jednu více, mohl se radovat klidně on.. Hrál dobře, jak je jeho zvykem a děkuji za napínavou hru.