Report z turnajového zápasu
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Írán (R) (PacAGPG 2) - Raduz (Osa) x Bukovec (Spojenci)
dohráno 24.09.2011, vítězství Spojenců
Raduz - Osa

Průběh a konec bitvy:
Už od prvního kola bylo jasné, že Japonci v této bitvě tahají za kratší konec a maximalně se zmůžou na zdržování a znepříjemnění situace spojencům. Jejich letadla v porovnání ze spojeneckými také za moc nestojí a s částí jsem pouze čekal nad Ropnými vrty nad flaky, jestli mi nepřítel má něakou šanci k alespoň trochu rozumnému útoku. No moc šancí mi nedal, snad jen dva utoky staly za něco, jinak to bylo čekání na porážku. Na zemi jsem se rozhodl, že jediná města, kde by se dala snad úspěšně vybudovat obrana jsou Ropné vrty v oblasti 45/36 a 44/34, takže jsem začal hlavně směrem na jih plevelit, doufaje, že to bukovec nestihne. Jinak to bylo pouze zdrzovani, obcas nekde dokoupeni flaku nebo protitanku, což bylo bohužel málo. Nepřítel vyhrál zaslouženě tuším 4 kola před koncem soustředěným a koordinovaným útokem ze všech stran.

Hodnocení vlastního velení:
V této bitvě jsem byl náhradníkem a nikdy předtím jsem ji nehrál, pouze jsem se podíval na mapu a stanovil si strategii a taktiku. Bohužel "plevelení" k výhře nevedlo. Upřímně jsem nic světoborného nepředvedl a bukovec zaslouženě vyhrál.

Charakteristika protihráče:
Měl jasno, jak pokračovat a hnal se za vítězstvím jak vlčák za svým ocasem, možná udělal občas malou chybku, ale s převahou, co spojenci mají, to nemělo na konečný výsledek vliv. Gratuluji mu k zaslouženému vítězství.

Bukovec - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Ihned od začátku jsem serozhodl, že Rusové musí obsadit strategické město u pobřeží a prorazit na severu. Britové přejít řeku a pomalu postupovat vpřed. Po celou dobu vše probíhalo podle plánu, v podstatě bez většího odporu soupeře - zatlačil jsem ho k posledním strategickým městům a ruské jednotky podporovené několika houfnicemi prolomily poslední obranu.

Hodnocení vlastního velení:
Celá bitva byla naprosto v pohodě. Mohl jsem vyhrát o kolo nebo dvě dřív - špatně jsem pohnul jednotkama a nebyl na dotyku města.

Charakteristika protihráče:
Myslím, že neměl rozmyšlen postup, to mi umožnilo prorazit rychle ruskými jednotkami a ničit jeho síly izolovaně.