Report z turnajového zápasu
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Palmyra (PacAGPG 2) - Hartmann (Spojenci) x Springfield (Osa)
dohráno 22.08.2011, vítězství Spojenců
Springfield - Osa

Průběh a konec bitvy:
Snažil jsem se o taktiku zdržování a doufal jsem, že bitva, která nepatří mezi ty nejdelší, dopadne v můj prospěch. Snažil jsem se zadržet Hartmanna před Palmyrou a městem Daj az Zor. Spojenecká armáda byla na místě brzy a začaly boje, ve kterých má armáda dostávala pořádně zabrat. Jediné místo neměl bez protiletecké obrany a tak po krátkých bojích před městy prorazil. K Palmyře se přesouval i po poušti, což díky nevelké vzdálenosti nebyl až takový problém. Podařilo se mu objet mé jednotky a zajmout letiště v severozápadním cípu mapy a také město Hims západně od Palmyry. Stateční obránci Palmyry vzdorovali co posledního výstřelu, nicméně ani to jim nepomohlo a tak nakonec Palmyra padla a Hartmann vyhrál bitvu.

Hodnocení vlastního velení:
Trochu jsem podcenil Hartmanna a příliš se spolehl na obranu měst před Palmyrou, která však byla rozstřílena a tak nic nebránilo spojeneckým jednotkám v cestě. Chyby v protiletecké obraně podpořily rychlejší zkázu mých jednotek.

Charakteristika protihráče:
Hartmann evidentně věděl, co má očekávat a tak s pečlivostí přesouval armádu tak, aby neměl odkryty jednotky pro útok mých leteckých formací. Využil své předsunuté pozice jako opěrné body a tak měl zásobování i nákupy nových jednotek na dosah. Dále se pojistil zajmutím letiště a Himsu za Palmyrou, takže můj poslední bod odporu byl zcela obklíčen.

Hartmann - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Tak této bitvy jsem se za Spojence velmi obával, neboť na spojenecké síly v této bitvě čeká velmi rovnocenný nepřítel. Hlavní nebezpečí představují kvalitní francouzské stíhačky, výkonné protiletadlové a polní dělostřelectvo a nakonec Cizinecká legie. Avšak hned v úvodních tazích se nepřítel pustil letectvem z dosahu svých flaků a trochu neopatrně vyrazil vstříc spojeneckým silám. A to tak nešťastně, že v dosahu spojeneckých flaků. Stačilo ho pak poškodit, zbytek obklíčit a blokováním a dopravou dalších flaků s francouzským letectvem skoncovat. Mezitím byl blokován Daj-az-Zor a soupeř soustředil síly okolo Palmyry. Zde se zformovala francouzská obrana, ale nebyla prováděna energicky už od začátku a nebyla dostatečná na křídlech. Jakmile jsem ji uviděl, nechal jsem Daj-az-Zor jen blokovat a přesunul síly na její rychlé obklíčení ze všech stran a koordinovaných útokem rozebral. Konec bitvy nastal v neuvěřitelném 7. tahu.

Hodnocení vlastního velení:
Využil jsem šance, kterou mi poskytl soupeř hned v úvodních tazích. Snažil jsem se dostat hned na začátku na dotyk Daj-az-Zoru a znemožnit tak posilování obrany nákupy na dvou místech, cože se povedlo díky nákupu Matilty do Anahu. Rovněž flak na její ochranu odvedl kus práce při získání vzdušné nadvlády, v této bitvě klíčové.

Charakteristika protihráče:
Myslím, že se projevily pauzy v hraní a že by to zas chtělo potrénovat. Doplatil na rychlou ztrátu letectva, na začátku utratil prestiž za posílení houfnic a pak nemohl nahradit ztráty. Dělal co mohl, ale po úvodních tazích se to již dalo těžko zvrátit.