Report z turnajového zápasu
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Palmyra (PacAGPG 2) - Hartmann (Osa) x Springfield (Spojenci)
dohráno 30.08.2011, vítězství Osy
Hartmann - Osa

Průběh a konec bitvy:
Během prvních 2-3 tahů, po které se přesouvá spojenecké armáda z irácké pouště, jsem maximálně využil pro zformování obranné linie Palmyra - Daj-az-Zor. Povedlo se mi to podle mých představ, a tak jsem věřil, že tahle obrana odolá. A opravdu, nepřátelská armáda se o ni doslova rozbila. Jediné podstatné poškození utrpělo francouzské stíhací letectvo, ale za cenu, že byla spojenecká letadla smetena odvetnou palbou flaků. Od poloviny bitvy jsem převzal iniciativu a zahájil jsem vlastní ofenzivu, kterou až u letiště Habbaniyah zastavilo vypršení tahů. Nepříteli zbyly 4 jednotky. Vítězství bylo jednoznačné.

Hodnocení vlastního velení:
Vzhledem k tomu, že jsem ještě nikdy neuhájil 2 body pro modré, tak se musím i pochválit :-) V takto drtivé vítězství jsem ani nedoufal, v turnaji se to stává málokdy.

Charakteristika protihráče:
Myslím, že se projevily pauzy v hraní a že by to zas chtělo potrénovat. Nicméně na to, co jsem mu připravil, bych se sám bál zaútočit, ale přece jen, útoku chyběla i důsledná koordinace a také proto selhal.

Springfield - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Zahájil jsem operaci přesunem svých jednotek k pozicím u města Anah a dále jsem měl v plánu rozdělit vojsko a otevřít dvě fronty, postupovat jednou armádou k městu Daj az-Zor a druhou armádou se dostat z jihu k Palmyře, ke které by posléze dostala armáda od Daj az-Zoru. Bohužel, Hartmann před těmito městy postavil armádu a zastavil tak kompletně můj postup. Neuváženě jsem ztratil část letectva při snahách o podporu mých jednotek a dále už Hartmann přejal iniciativu a začal postupovat směrem k mému týlu. Cestou už jen dorážel zbytky mé armády, které se snažily ustupovat a aspoň z posledních sil zabránit neodvratitelnému.

Hodnocení vlastního velení:
Měl jsem ambiciozní plány, ale kdybych řekl, že Hartmann překvapil, neříkal bych tak úplně pravdu. Neschopnost ubránit své letectvo a dopravit vojsko včas na místo a zaujmout pozice se mi stala osudnou. Pro příště pomůže delší trénink, na který se teď bohužel nedostalo.

Charakteristika protihráče:
Hartmann měl již od začátku jasno, vybudoval silnou armádu se kterou nejen, že zastavil můj postup, ale také mě zahnal zpátky. Koordinace leteckých útoků a pozemních jednotek neměla chybu, jak výsledek bitvy ukázal.