Report z turnajového zápasu
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Palmyra (PacAGPG 2) - Johny ZED (Spojenci) x Nail (Osa)
dohráno 30.08.2011, vítězství Osy
Nail - Osa

Průběh a konec bitvy:
Francouzi postavili svou obranu mezi Palmyrou a Daj az-Zorem. V půlce bitvy stála spojenecká vojska u obou měst a opakovaně byla vždy vytlačena. Celá oblast byla zabezpečena leteckou i protiletadlovou obranou a pozemní vojska stála jen těsně před městy. Tato statická obrana držela po celou dobu a umožnovala ničivé krátké protiútoky. Obsazení letiště bylo poslední větší akcí spojenců, postupně se útok zcela zastavil a francouzská vojska získala jak pozemní tak leteckou převahu.

Hodnocení vlastního velení:
Obranu jsem postavil mezi oběma městy, zabezpečil okolí protiletadlovou i leteckou obranou a nevysunul žádné obránce před Palmyru. Takto jsem přečkal až do konce. Tedy mohu být spokojen, vše se podařilo podle plánu.

Charakteristika protihráče:
Postupoval od začátku pomaleji a rozvážně. Letecky se zaměřil na mé bombardéry, pozemní vojska postavil až těsně před mou obranu. Pokoušel se o průlomy a posilování lokálních míst. Přesto bylo zřejmé, že nenašel recept na mou obranu a postupně byl vytlačen od obou měst bez možnosti cokoliv podniknout.

Johny ZED - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Při zahájení ofenzívy proti Vichistickým jednotkám v oblasti Levanty jsem chtěl udělat rychlý předvoj krytý stíhačkami a bombardéry v záloze, přičemž jsem chtěl hlavní jednotky směřovat přes Anah přímo proti Palmyře, přičemž jsem chtěl Daj az-Zor jenom blokovat. Po obsazení Anah jsem nakoupil jednu Matyldu Mk.II, kterou jsem následně přesunul co nejblíže k Daj az-Zor. Ostatní jednotky pronikaly přímo proti Palmyře, jenže to byla chyba. Protihráči se úspěšně dařilo moje jednotky ničit a bohužel po zaplevelení prostoru můj útok uvázl. Navíc se mu dařilo podnikat protiútoky a navzdory obraně děl mě ničil i zálohy. Po přeskupení jsem zkoušel proniknout jižně od Palmyry a opět jsem narazil na silnou obranu, kterou jsem nedokázal prorazit. Po těchto neúspěších se fronta ustálila a probíhaly poziční boje až do konce bitvy. Bohužel jsem nedokázal obsadit ani jedno strategické město a to ani navzdory velmi pasivnímu nasazení francouzského letectva.

Hodnocení vlastního velení:
Po celou bitvu držel obranu kompaktní a dařilo se mu ničit moje útočící jednotky.

Charakteristika protihráče:
Bohužel zbrklost na začátku, kdy jsem příliš brzo odhalil svoje plány a nechal jsem si zbytečně zničit řadu jednotek způsobil oslabení armády a ztrátu iniciativy.