Report z turnajového zápasu
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Palmyra (PacAGPG 2) - Johny ZED (Osa) x Nail (Spojenci)
dohráno 30.08.2011, vítězství Osy
Johny ZED - Osa

Průběh a konec bitvy:
Moje obranné plány jsem založil na maximální koncentraci dělostřelectva v oblasti Palmyry a jen lehčí jednotky se měly věnovat obraně Daj az-Zoru. Jižní oblast pak pokrývaly jen lehké jednotky, především průzkumné. Prvotní nápor protihráče jsem dokázal zachytit a moje obrana ji přestála celkem bez úhony. Soupeř zaútočil proti Daj az-Zor a navzdory silné obraně dokázal proniknout a město obsadit, tak jsem přeskupil jednotky a ještě jednou ho z města vytlačil, ale bylo to naposledy. Navíc zaútočil na jihu směrem k letišti, i když jsem si myslel, že ho dokážu zastavit, tak se to nepovedlo a přišel jsem o letiště, což se projevilo neakceschopností mých GC a nedokázal jsem letiště obsadit zpět. Po obsazení Daj az-Zor soupeř přeskupil síly a protože jsem se nemohl dopočítat jeho děl, tak jsem provedl bombardovací a průzkumný útok na jednu jeho nechráněnou baterii a za pomoci legionářů jsem ji zničil. Průzkum ukázal další tři baterie a za pomocí Potezu 63 a dělostřelecké palby zničil dvě další baterie. Po tomhle zničujícím úderu jsem doufal, že budu mít trochu klid, ale omyl! Soupeři se podařilo stejně prorazit a zničit mě jednu baterii 105mm děl. Naštěstí jsem měl pořád prostor a přeskupil jsem síly a dokázal nakonec Palmyru uhájit.

Hodnocení vlastního velení:
Dařilo se mu až překvapivě dobře pronikat obranou a dokázal ji snadno rozvracet, jen s vypětím maximálního úsilí jsem ho udržel před branami Palmyry.

Charakteristika protihráče:
Můj plán byl poměrně dobrý, bohužel jsem příliš lacino přišel o letiště a to bohužel protihráči dost pomohlo.

Nail - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Spojenecká vojska zahájila ofenzivu a již ve druhém kole začala napadat vojska v oblasti Daj az-Zor. Postupně se přibližovala k vysunutým obranným pozicích palmyrské obrany. Letecká bitva se zaměřila na ničení stíhaček. Spojencům se brzy podařilo obsadit Daj az-Zor a obchvatem kolem palmyrských obránců i letiště. Postupně se kolem Palmyry začala stahovat smyčka. Francouzské letectvo bylo eliminováno. V posledním kole útočily dvě jednotky již do města, obránce to bohužel ustál. Velmi těsné vítězství.

Hodnocení vlastního velení:
Počítal jsem s tvrdou ofenzívou v přímém směru na obě města a očekával vysunutí obranných pozic východně před Palmyru. To se vše povedlo, ovšem nedokázal jsem účinně bránit své dělostřelectvo což v závěru bohužel vedlo k vítězství Osy. Chyběl jeden tah a Palmyra mohla být dobyta.

Charakteristika protihráče:
Byl od začátku pod velkým tlakem, postupně ztrácel obranné pozice s cizineckou pěchotou a stíhačky. Přešel tedy do alternativní obrany na protitanky a bombardéry útočil na dělostřelectvo. Podařilo se mu tak zdržet útok o ten jeden dúležitý tah a vyhrát.