Report z turnajového zápasu
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Irák (PacAGPG 2) - Pospechbuh (Spojenci) x Eisenwolf (Osa)
dohráno 09.08.2011, vítězství Spojenců
Eisenwolf - Osa

Průběh a konec bitvy:
1. tah - Eisenwolf - v tomto tahu obsazuji Habbaniyah a díky získané prestiži kupuji stíhačky Bf 109F (což je však v rozporu s pravidly, protože na správné verzi hry nejdou koupit) - pospechbuh - strategickými bombardéry útočí na An Najaf, ještě netuším proč. 2. tah - Eisenwolf - stále držím Habbaniyah arabskou pěchotou o síle 10, chráněnou ze vzduchu stíhačkami, z řeky dvěma uskupeními děl v plné síle, získání letecké převahy, jež se ještě více měla projevit v dalších tazích, kdy ztráty letadel soupeře v dalším tahu byly nevyhnutelné. - pospechbuh - dobývá An Najaf - ztráty po dvou kolech - Eisenwolf: 1x tank 2 x pěchota 1 x taktický bombardér pospechbuh:1 x pěchota rozpuštění strategických bombardérů 1 x PLD obrana 3. tah - k tomuto tahu nedošlo a to na základě podnětu, který mi zaslal generál viiichor, kdy jsme zjistili, že hraji na starší verzi hry a tím jsem porušil pravidla, po tomto zjištění jsem svou chybu neprodleně oznámil.

Hodnocení vlastního velení:
Dobytí Habbaniyahu a posílení stíhacího letectva vnímám jako klad, dobytí An Najafu, jako chybu, i přes tuto chybu si myslím, že jsem měl tuto hru rozehranou lépe, i kdybych si nemohl koupit Bf 109F, za získanou prestiž bych koupil slabší stíhačky a něco dalšího, nebo bych vydržel a koupil bych si později stíhačky Fw 190A a ve vzduchu by bylo rozhodnuto.

Charakteristika protihráče:
Rozezlil mě dobytím An Najafu, to bylo nepříjemné, chybou soupeře bylo nedůsledné bránění Habbaniyahu, kdy město bránil pouze pěchotou, navíc jen o síle 9. Jinak evidentně zkušený generál, který se nebojí nestandardních rozhodnutí ve svém velení.

Pospechbuh - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Začal jsem klasicky, všechno rychle k Habaniyi, vylodění u Basry. Obranu u Habaniy jsem stáhl, po vzoru bitev s počítačem, chtěl jsem dostat síly z dosahu houfnic a vytáhnout protivníka do střetů v řece. Jako posilu jsem koupil Humbera do Basry a chtěl tak překvapit větším tlakem z této strany, kam směřovala i letadla. V dalším tahu jsem ale zjistil, že jsem pod opravdu silným tlakem soupeře, kterému se pomocí útoků ze země i ze vzduchu podařilo nabourat můj chystaný základní pilíř obrany - PL děla a obsadit letiště. Kolem PL jsem se chtěl soustředit a držet obranu, tento plán se rozpadl. Byl jsem nucen (neúspěšně) nasadit stíhače a nepovedlo se mi letiště dobýt zpět a situace mě tudíž příliš nepotěšila, drobnosti jako zničený italský tančík u Basry na tom nemohly nic změnit. "Naštěstí" se dále nepokračovalo. Pozn. koordinátora: zápas byl zkontumován - protihráč hrál na neplatné verzi

Hodnocení vlastního velení:
Nezačal jsem vůbec dobře, můj plán se hned na začátek hroutil a vykazoval značné chyby.

Charakteristika protihráče:
Agresivně nastoupil a jeho tlak byl silnější než jsem čekal.