Report z turnajového zápasu
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Irák (PacAGPG 2) - Pospechbuh (Osa) x Eisenwolf (Spojenci)
dohráno 09.08.2011, vítězství Osy
Pospechbuh - Osa

Průběh a konec bitvy:
Ve snaze vymyslet něco překvapivého jsem část letectva poslal pomáhat k Basře, kde se podařilo napadnout pěchotu v náklaďácích. Společně s tančíkem jednu zničily a dvě poškodily. Zbytek letectva jsem vrhl nad letiště u Habaniye ve snaze poničit co nejvíc PL děla, jinak jsem zaujal spíše defenzivní postavení ve snaze bránit se za řekou, a proto jsem dokoupil novou houfnici. Ve druhém tahu se ukázalo podobně neradostné překvapení jako u Spojenců. Má dokoupená houfnice byla načatá Humberem, který pronikl do týla, letadla poškozené a zablokované soupeřem. He 111 jsem rozpustil, 110 se proti Hurikánům neprosadily se skórem 4:7. Soupeř to měl dobře rozjeté... Pozn. koordinátora: zápas byl zkontumován - protihráč hrál na neplatné verzi

Hodnocení vlastního velení:
Můj plán byl opět chybný, především nasazení a tlak letectva v kombinaci s opatrným zakopáváním se na zemi nebyl šťastný. Nečekal sem navíc takovou aktivitu a tlak soupeře.

Charakteristika protihráče:
Stejně jako ve druhé bitvě, začal tvrdě a promyšleně, přinášelo mu to své ovoce.

Eisenwolf - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
1. tah - Eisenwolf- na severozápad od Basry k směrem k Bagdádu vysílám 2 jednotky pěchoty v náklaďácích a v Basře kupuji jednu skupinu Daimlerů - pozemní jednotky a letectvo hluboko na jihu přesouvám směrem na sever - s jednou skupinou Daimlerů vstupuji severozápadně od Habbaniyahu do řeky, abych překvapil soupeře útokem ze severu od jezera Tharthar na jeho děla, další skupinu Daimlerů posiluji na sílu 11, třetí skupina Daimlerů je určena umístěna ve městě Habbaniyah - pospechbuh - na severozápad od Basry útočí se dvěma letkami taktických bombardérů na moje 2 předsunuté pěchoty v náklaďácích a způsobuje tyto ztráty (10 na 3 a z 10 na 8) - nad Habbaniyahem mi ničí letku taktických bombardérů a poškozuje sousedící flaky, jež mají chránit Daimlery v Habbaniyahu na které nakonec uskutečnil pouze dělostřelecký útok a způsobil tyto ztráty ( z 10 na 9) 2. tah - Eisenwolf -jednou skupinou Daimlerů útočím na skupinu děl ze severu od jezera Tharthar, po leteckém útoku na tyto děla a sousední flaky, útok se tolik nevydařil, skupina děl je poškozena ze síly 10 na sílu 5. Stále držím Habbaniyah, které brání skupina průzkumáků Daimler o síle 11, na začátku mého třetího tahu je tato skupina Daimlerů nepoškozena - sestřeluji letku nepřátelských stíhaček u Habbaniyah jako trest, který musel přijít po sestřelení jedné letky mých taktických bombardérů -na sever od řeky Tigris se ocitám s jednou skupinou Daimlerů, s jednou skupinou ženistů a s jednou skupinou pěchoty na 8 hexů východně od Bagdádu, poškozuji jedinou překážející jednotku, nepřátelské irácké tanky ze síly 10 na sílu 7. - pospechbuh - mé jednotky západně od Bagdádu poškozeny takto: Daimler (síla 10), ženisti (síla 7), pěchota síla (1), na severozápad od Basry byly připraveny na místo těchto bojů dorazit 3 jednotky pěchoty a 1 jednotka flaků - nepřítel u Bagdádu nakoupil dělostřelectvo a přisunul další jednotky směrem od Bagdádu k Habbaniyahu. 3. tah - k tomuto tahu nedošlo a to na základě podnětu, který mi zaslal generál viiichor, kdy jsme zjistili, že hraji na starší verzi hry a tím jsem porušil pravidla, po tomto zjištění jsem svou chybu neprodleně oznámil.

Hodnocení vlastního velení:
Útok na děla ze severu od jezera Tharthar, pomocí Daimlerů, bych už znovu neudělal, soupeř si stejně dokoupil další děla, jednotka Daimlerů potom chybí u Habbaniyah(u) a poškozená na severozápad od Bagdádu už nic neudělá. Na druhou stranu na vysílaní jednotek směrem od Basry bych nic neměnil, je to hrozba. Co se týče letectva, ztráta mých taktických bombardérů za sestřelení nepřátelských stíhaček vnímám jako plus pro mne..

Charakteristika protihráče:
Dobré vedení pozemních jednotek, jedinou chybu vidím ve velení letectvu, nevysílal bych část letectva, včetně stíhaček k Basře, chybí potom vzhledem k rozmístění a síle spojeneckého letectva u Habbaniyah(u), neudělal bych ani výpad letectva s cílem zničit nepřátelské bombardéry za cenu ztrát vlastních stíhaček. Jinak podle mne měl tuto hru rozehranou lépe, záleželo by skutečně jak silně by dopadla lokální převaha mého letectva u Habbaniyah(u). Jinak evidentně zkušený generál, který se nebojí nestandardních rozhodnutí ve svém velení.