Report z turnajového zápasu
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Chalchyn-Gol (PacAGPG 2) - Chomski (Osa) x Bulvaj (Spojenci)
dohráno 10.03.2010, vítězství Spojenců
Dosud byl dodán pouze report hráče Červených.
Bulvaj - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Hlavní štáb rozdělil vojska do tří svazů, severní, střední a jižní. Severní svaz vedený mongolskou jízdou a podporovaný různými obrněnými svazy ruské armády směřoval na město Fui. Střední svaz se co nejrychleji přesouval do údolí mezi Remízovu výšinu a Dungur Obo. Jižní svaz pak vedl útok na Chulat Ulajn Obo. V průběhu bojů se pak k velkému údivu podařilo velmi rychle ovládnout Chulat ulajn Obo a tak část vojsk jižního frontu se mohla přesunout k Nomon Chan Burd Obo, jenž byl konečním cílem středního svazu, který právě rozšiřoval své působení na cestě k Nomon Chan Bur. Remízovu výšinu obsadil střední svaz s mírným odporem obránců, Dungur Obo pak zcela bez boje. Japonské záložní síly spolu s podporou letectva udeřily velmi tvrdě na severní svaz, což mělo za následek úplné zastavení útoku před Fui. Ruský štáb tak musel do této oblasti doplnit více jak čtyři tankové divize a ve spolupráci s letectvem znovu zahájit útok na Fui. Ve stejnou chvíli dorazilo i čelo středního svazu k Nomon Chan Burd Obo. Obě města byla současně osvobozena.

Hodnocení vlastního velení:
Od začátku jsem se snažil vyvinout co největší tlak na celou délku fronty a posilovat co nejvíce útok na Chulat Ulajn Obo. Dalším mým záměrem pak bylo proklouznout co nejrychleji údolím mezi Remízovou výšinou a Dungur Obo, a to hlavně s tanky a dělostřelectvem. Silné opěrné japonské body pak ignorovat a ničit později. Tento postup se úkázal jako správný.

Charakteristika protihráče:
Záměr soupeře byl několik kol pro mě záhadou. Zcela ignoroval útok na Chulat Ulajn Obo, ale naopak přesouval své zálohy proti severnímu svazu s cílem zcela jej zničit a odříznout oblast Fui. Tento záměr mu zjevně nevyšel, a to z důvodu nedostatečného časového vytížení a nedůsledností v obraně, tím pádem byla porážka na světě. Počet zničených jednotek v poměru 1:2 není vůbec špatný.