Report z turnajového zápasu
informace, jak probíhal již odehraný zápas

El Agheila (AGPG) - Raduz (Spojenci) x Bulvaj (Osa)
dohráno 03.06.2006, vítězství Osy
Bulvaj - Osa

Průběh a konec bitvy:
Od prvního výstřelu postupovala italská armáda podél pobřeží, německá se rozdělila do dvou proudů, část armády postupovala pomalu k Tobruku, ostatní divize se pokoušely o obchvat pouští. Po dalším dni bylo zřejmé, že spojenci s obchvatem počítali, a tak se pouštní skupina otočila k Tobruku. Tím se německá armáda dostala až k hranici města,kde došlo k velkým soubojům. Mechili byla velmi rychle dobyta a přesunutím všech děl a dokoupení dalších, byla zkáza spojenců dovršena. Italská tanková divize, která se připojila k útoku na Tobruckém předměstí, svedla rovnocenný souboj s Matildou II. Ustupující spojenci již nebyli schopni držet jakoukoliv frontu a kapitulovali.

Hodnocení vlastního velení:
Od první chvíle se bitva nevyvíjela vůbec podle mých představ. Italský útok jsem musel posílit tankovou divizí, středem jsem postupoval velmi pomalu a pouštní divize narazily na velké množství tanků. Letectvo dostalo těžký úder a stáhlo se. Musel jsem hodně improvizovat a a přesměrovat útok na Tobruk. Povedlo se se štěstím.

Charakteristika protihráče:
Skvěle nastudované zahájení, první dny skvělá obrana postavená na tancích. Rozdělením houfnic u Tobruku a přílišným rozptýlením obrany při přesměrování útoku osy však vedlo k porážce. Letectvo je jeho silnou stránkou a je to urputný a velmi silný soupeř.

Raduz - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Bitva začla klasickým posílením Benghazi a Mechili, kam jsem od Tobruku poslal jedno dělo, což se nakonec ukázalo jako ten nejhloupější nápad, co jsem mohl udělat. Nepřítel zaútočil velmi tvrdě a Benghazi a Mechili, které jsem doufal, že vydrží déle, padly velmi rychle. Nepřítel tak získal dostatek prestiže (navíc i díky obsazení přímořských severních měst) a hlavně čas na správnou přípravu útoku na opevněný Tobruk, jež ale díky chybějícímu druhému dělu, byl dosti oslaben a celkem v pohodě jej obsadil. Pak už to byl velmi rychlý postup ke zbývajícím městům a celkem pohodlně zvítězil.

Hodnocení vlastního velení:
Největší chyba byl přesun děla od Tobruku k Mechili a následné jeho zničeni. Měl jsem radši Mechili zaplavit levnými protitanky. Co se mi ale podařilo bylo pohlídání a ničení jižních diverzních jednotek. Soupeř je nakonec stejně ale nepotřeboval a zvítězil bez problémů čelním útokem.

Charakteristika protihráče:
Velmi rychlý a drtivý nástup, dobré investování prestiže - gratuluji k výhře, nemam co vytknout.