Report z turnajového zápasu
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Pskov (AGPG) - Mikenor (Osa) x Vesep (Spojenci)
dohráno 07.11.2006, vítězství Osy
Mikenor - Osa

Průběh a konec bitvy:
Plán bitvy po započtení počtu tahů počítal s rozhodným postupem. Aby Rusové nedostali příležitost k vybudování obranné linie za řekou, opřenou o klíčová města, s vynikajícím ruský dělostřelectvem a účinnými protitankovými zátarasy, byly německé jednotky poslány co nejrychleji ke svým cílům. Cestou se německé jednotky vypořádaly s několika sovětskými jednotkami, které se stahovaly a zdržovaly v postupu. Největší překážkou postupu tak byl nedostatek prostoru k rozvinutí fronty. Cílová města byla dobyta soustředěnými útoky. Na břehu řeky byly rozmístěny jednotky pěchoty, za nimiž se rozestavovalo dělostřelectvo. Po ostřelování sovětské obrany dělostřelectvem podnikala pěchota útoky přes řeku a následně ustupovala a na její místo byly nasazovány obrněné jednotky, které pokud přečkaly ostřelování ze sovětských pozic, pronikaly na předmostí a zamezovaly posilování obrany novými jednotkami.

Hodnocení vlastního velení:
Vlastní velení pokládám za uvážené a rozhodné. Pskov je malá bitva a líbila se mi a je pěknou ukázkou mého oblíbeného a obvyklého velení.

Charakteristika protihráče:
Vesepa pokládám za velmi schopného generála, a z toho důvodu bylo důvodné se domnívat, že bude schopen vybudovat účinnou obranu a vyhrát na počet tahů. K tomu jsem mu nehodlal poskytnout a neposkytl dostatek příležitosti, i když i tak byl schopen držet frontovou linii celistvou.

Vesep - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Bitva se nehrála na balíku axattack, přesto spojenci nezvítězili. Mikenorovi se na úvod podařil rychlý průlom přes Opochku, to se mu podařilo tak, že mým dělům vyčerpal munici, pak je dodělal. Hrál poměrně dost agresivně (narozdíl ode mne v obrácené bitvě) Pak jsem se již jen stahoval až jsem se nakonec nechal vytlačit mimo strategické body. Nejdéle se dařilo bránit samotný Pskov. V podstatě již od pádu Opochky nebylo pochyb o tom, že bitva pro mě dopadne zle.

Hodnocení vlastního velení:
Podcenil jsem možnost vyčerpání munice mého dělostřelectva, jinak jsem dělal, co jsem mohl, ale jak prokázala, bitva v obráceném gardu, němci jsou zde silnější.

Charakteristika protihráče:
Hrál velice dobře a agresivně. Na ztráty příliš nehleděl, zato rychle postupoval a to se mu vyplatilo.