Report z turnajového zápasu
informace, jak probíhal již odehraný zápas

Sealion Plus (PGCZ) - Vlk (Osa) x Montgomery (Spojenci)
dohráno 30.11.2006, vítězství Osy
Dosud byl dodán pouze report hráče Modrých.
Vlk - Osa

Průběh a konec bitvy:
Prvořadým cílem byl Birmingham. Byl totiž posledním cílem, který rozhodl o úspěchu invaze do Anglie. Nejdříve bylo třeba eliminovat nepřátelské loďstvo a to i s pomocí loďstva italského, což se za přispění letectva zdařilo. Mezitím se jednotky v několika vlnách vesměs bezpečně vylodily. Soupeř okamžitě stavěl těsnou obranu složenou převážně z antitankových děl, flaků a dělostřelectva. Prokousávání touto obranou bylo zdlouhavé a dokonce hrozilo, že útočící armáda bude rozpůlena jihozápadně od Tunbridge Wells. Avšak nakonec se parní válec rozjel. Jistý problém nastal s průnikem k velmi klíčovému městu Winchester s důležitým letištěm. Tento problém nakonec vyřešil pomocný seskok parašutistů, které jsem se nebránil použít již tak časně, a tento tah byl velmi užitečný. Pomohl dobýt jak Winchester, tak obsadit soupeřem uvolněné Newbury, a tím se velmi přiblížit jak k Bristolu tak k Birminghamu. Parašutisté byli u Winchesteru doplněni a znovu vzlétli k diverzím. Hlavní tah armády soustředěn na Londýn začínal pomalu obranu soupeře ničit. Postupně jsem jednotky z londýnského operačního prostoru odvelel ke směrům na Bristol a Birmingham. Mezitím jsem získal naprostou nadvládu ve vzduchu. Bristol byl dobýván pomocí kleští z jihu od pobřeží La Manche a od Winchesteru a Newbury. Už v této době se však pohyb jednotek řídil cílem dosáhnutí Birminghamu. Soupeř začal čelit vybudovanou obrannou linií protitankových děl u Oxfordu a i obrana u Birminghamu začala houstnout. Hlavnim se stal nyní již tah na Birmingham, jelikož Londýn začal být pomalu okupován. Navíc se už dříve podařilo parašutistům zdárný seskok do Harwichu a tak mohla být zahájena operace za dobytí Norwiche. Dokonce se podařilo jedním Jagerům překonat Temži, obejít londýnské pevnosti z východu a obsadit prázdný Bedford! Soupeř přeskupoval síly k Norwichu a tak některá města zela prázdnotou. Z druhé vlny diverzí jsem získal Shrewbury i Nothingham. Strategickým bombardérům se podařilo vybombardovat Worcester, a tak jsem částečně mohl obejít obranu u Oxfordu, kterou jsem však již počal likvidovat čelně. A tak se zrodil rozhodující tlak na Birmingham doslova ze všech směrů. O dobytí Norwiche se zasloužili později zničení parašutisti a Jagery, kteří Norwich jistou dobu úspěšně blokovali. Příchozí pomocné pěchoty soupeře byli postupně ničeny. Tři tahy před koncem byl již dávno dobyt Londýn, dobyt Bristol i Norwich a vyčištěn prostor kolem nich. Ohromným tlakem plynoucího z obklíčení a velké převahy a soustavného bombardování za pěkného počasí bylo u Birminghamu dosaženo dvou kontaktů ze severozápadu a severovýchodu tankovými jednotkami. Obrana postrádala již houfnice a flaky. Pád Birminghamu byl na spadnutí. Obránce kapituloval.

Hodnocení vlastního velení:
Jednotlivé nasazení parašutistů a jejich opětovné použití bylo nakonec veleúspěšné. Zásadní chybu jsem snad neudělal a snažil jsem se být trpělivý, což přineslo ovoce.

Charakteristika protihráče:
Montgomery byl zdatným protivníkem, a to hlavně ve vzduchu. Vytknout bych snad mohl jen to, že nerozpouštěl skoro zničené drahé jednotky, z čehož jsem získával prestiž, a zrušením tzv. ´jednohubek´, to jest pěchot v jednotlivých městech mi usnadnil diverze, které přispěly k mému triumfu. Přesto mi nic nedaroval zadarmo a popravdě k mému vítězství přispělo i nádherné počasí.