Report z turnajového zápasu
informace, jak probíhal již odehraný zápas

El Alamein (PGCZ) - Kstavk (Osa) x Jaramir (Spojenci)
dohráno 02.08.2006, vítězství Osy
Dosud byl dodán pouze report hráče Modrých.
Kstavk - Osa

Průběh a konec bitvy:
V prvních kolech jsem se soustředil na co nejrychlejší zničení Royal Navy (obával jsem se odstřelování svých pozemních jednotek) a likvidaci RAF. Po nasazení všeho loďstva a za pomoci letectva se námořní síly spojenců podařilo celkem rychle vyřídit, pak moje zbylé lodě pomáhali odstřelováním postupu pozemních sil. Pozemní síly vcelku vytrvale postupovali vpřed, kde bylo hnízdo odporu, tam pomohli lodě a "nesestřelitelný" italský bombardér. Koupil sem parašutisty a využil je k obsazení letiště a dobytí Alexandrie. Pozemní síly se po zničení obrany Tobruku a Bardie rozjeli nezadržitelně ke Káhiře, jediné co je mohlo zastavit byla povedená diverze. Proto jsem v týlu zakoupil pár Marderů, nakonec se parašutisté objevili a vyhnali italské obránce z Berty. Ale protože byli osamoceni tak jejich úspěch byl jen chvilkový. Pozemní síly se po několika zastávkách (palivo) dostali ke Káhiře a po kombinaci náletů a odstřelování toto poslední strategické město odsadili.

Hodnocení vlastního velení:
jsem spokojen, poprvé jsem vyhrál bitvu v Africe. Soupeři jsem nedal moc šancí, ohlídal diverze, hrál jsem tak jak bylo potřeba. A výsledek se dostavil.

Charakteristika protihráče:
možná měl zkusit více diverzí, obrana Káhiry bylo slabá, přitom to je jediné město, které neohrožují lodě. I kdyby měl obranu silnější tak by to proti ti silám co jsem tam přisunul neubránil, akorát by bitva trvala déle.