Report z turnajového zápasu
informace, jak probíhal již odehraný zápas

El Alamein (PGCZ) - Hans (Spojenci) x Bukovec (Osa)
dohráno 19.09.2006, vítězství Osy
Dosud byl dodán pouze report hráče Červených.
Bukovec - Osa

Průběh a konec bitvy:
Bitva byla taková, jak jsem si ji představoval :o)) Během prvních dvou kol bylo zlikvidováno spojenecké námořnictvo - na základě přesně naplánovaných útoků... Cílem bylo postupovat především po bobřeží - pro postup využít podporu námořnictva. Přes poušť jsem plánoval a uskutečnil pouze postup několika jednotek. Několik prvních kol probíhala bitva letectva, kde jsem byl zaskočen agresivitou soupeře a utrpěl značné ztráty. Ale vedlo to k mojí naprosté vzdušné převaze. Postup po pobřeží byl neskutečně rychlý - Spojenci nebyli v podstatě schopni klást odpor. Závěrečný útok letectva, námořnictva a pozemních vojsk na linii jižně od El Alameinu byl už snadný.

Hodnocení vlastního velení:
Naplánoval jsem si postup předem a co víc, dodržel ho, což je u mě úspěch. Myslím, že plán byl dobrý, především zničení námořnictva byl správný cíl, který mi následně umožnil rychlý postup podél pobřeží. Trochu jsem podcenil svou vzdušnou sílu - myslel jsem, že mám celkem značnou převahu ve vzduchu a rychle jsem byl vyveden z omylu. Ztratil jsem 4 stíhačky a dva bombardéry...

Charakteristika protihráče:
Agresivní útok letectvem jsem neočekával a zaskočil mě - chybělo málo a podařilo se mu vybojovat vzdušnou nadvládu. Námořní válka byla krátká a nedala se ovlivnit. Pozemní boje soupeř založil na obraně podporované houfnicemi, což po získání mé nadvlády na moři nebylo správné - lodě rozstřílely všechno... Asi to chtělo se soustředit na obranu až u Alexandrie, mimo dostřel děl. Ale bitva to bylo dobrá a výhra 7 kol před koncem není nijak rychlá na této mapě.