Report z turnajového zápasu
informace, jak probíhal již odehraný zápas

El Alamein (PGCZ) - Hans (Osa) x Bukovec (Spojenci)
dohráno 14.11.2006, vítězství Spojenců
Dosud byl dodán pouze report hráče Červených.
Bukovec - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
První kolo vedlo ke změně mých plánů - zpětně si myslím, že to nebylo dobré, ale podařilo se mi výrazně ochromit soupeřovo loďstvo. Na druhé straně jsem přecenil díky tomu své možnosti a neprovedl některé plánované operace. První kola byly ve znamení masakru mého letectva a naopak neprostupnosti mé pozemní obrany (ATG). Letectvo jsem nenasadil celé a soupeř mi i umožnil uletět poškozenými stroji. Díky obraně ATG byl soupeř nucen postupovat pouští a nikoliv po pobřeží - to ho stálo několik kol, ale pak jsem nasadil své letectvo předčasně a překvapení nebylo tak velké... Pak už to bylo hraní o čas, od začátku se zdálo, že moje obrana vydrží a vydržela. Zdatný velitel spojenců by Němce rozdrtil jednoznačně.

Hodnocení vlastního velení:
Byla to bída. Hned v prvním tahu jsem opustil vymyšlenou a natrénovanou strategii... Pak jsem získal během průběhu dost velkou šanci na jasdné vítězství, ale naprosto úděsným způsobem jsem svou převahu promrhal... Takže místo klidného dohrávání to bylo o jeden tah... Jo, podařilo se mi překvapit soupeře letadly, ale nevyužil jsem toho tak jak se dalo, protože jsem se nemohl rozhodnout co s nima provedu a zároveň se na tom projevila i doba mezi tahy...

Charakteristika protihráče:
Příjemně mě překvapil hned prvním tahem - zbyly mi lodě a poměrně hodně, což na druhé straně vedlo ke změně mé strategie... Pak se nechal soupeř zaskočit, když nekontroloval počet sestřelených letadel. Následně ale využíval mých chyb a téměř se mu podařilo vyhrát. Obecně si myslím, že to byla taky bída, délka bitvy snižuje kvalitu vedení :o)).