Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Wake - 777 x Heki
dohráno 25.02.2012, vítězství Spojenců
Heki - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Podíval jsem se na mapu a zjistil, že veškerá palebná síla útočníka spočívá v loďstvu. Letectvo žádné, děla a tanky plivátka, pozemní útok zcela závislý na síle pěchoty. Stáhnul jsem tedy všechny jednotky z J a V pobřeží do bezpečí. V jižním městě jsem nakoupil artilerii a tank ke zdržovacímu boji, ustoupil jsem sice z města skoro bez boje, ale vázal jsem na sebe dlouho dost jednotek. Do obrany na JV jsem nakoupil dělo mezi pobř. baterie, tuto obranu nepřítel za celou bitvu nepřekonal. Na začátku si japonští cyklisté udělali sebevražedný výlet do mé obrany. Hlavní investicí nepřítele bylo letadlo, aby mohl navádět palbu lodí, protože ty mají dohled jen 2. O letadlo během bojů přišel, i když to pro mne znamenalo nalétnout do AA děl na letišti. Časem jsem ztratil tank i zdržovací jednotku na JZ, ale nakonec jsem si koupil ještě další dva tanky, proti kterým neměl nepřítel co nasadit. Také dorazili elitní mariňáci ze severu. Nepřátelským houfnicím po útoku mých tanků došla munice a na závěr má vojska mohla vyrazit do protiútoku.

Hodnocení vlastního velení:
Vypočítal jsem si bezpečné zóny a na začátku naplánoval využití prestiže. Bránil jsem agresivně a bylo znát, že nepřítel nemá dost zdrojů na doplnění všech svých sil. Tanky se ukázaly jako správná volba.

Charakteristika protihráče:
Bylo poznat, že mapa není moc vyvážená. Protihráč postupoval důsledně kryt proti mým stíhačům, které se ovšem k jeho smůle někdy chovaly spíše jako bombardéry. Trochu jsem se bál, že nepřítel schová někam jednu výsadkovou loď pro diverzi, ale na to bych stejně přišel s letadly. Myslím, že kdyby koupil místo letadla lepší tanky, jeho šance by se trochu zvýšily. Od ztráty letadla bylo jasné, že obranou neprojde, takticky se tam nedalo už moc vymyslet.