Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Sealion (1940) - Johny_ZED x Frolek
dohráno 12.08.2009, vítězství Spojenců
Frolek - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Můj plán byl následující: Bránit Londýn pomocí zákopů s Matyldami II, soustředit flaky v Londýně, a stáhnout jednotky z necílových měst k cílovým (většina Anglie zůstala zcela prázdná – nepřítel tento zdroj prestiže naštěstí neobjevil). Při vědomí slabosti letectva jsem ho celé posadil nad Londýn tak, aby každé letadlo bylo chráněno dvěma flaky. Protivník snadno získal Cantebury, jeho postup však po několika políčkách ztroskotal – asi deset kol nemohl překonat Matyldy v zákopech kryté děly. Po několika kolech se též odhodlal k sebevražednému útoku proti mému letectvu – přišel jsem o celé letectvo kromě jednoho bombardéru, který jsem schoval pro případ nouze a do konce bitvy nepoužil, ovšem ztráty na letectvu Osy byly díky čtyřem flakům také značné. Uchoval si však strategické bombardéry, kterými časem ochromil moje Matyldy v první linii – ovšem příliš pozdě. Zásadní chybu ovšem udělal cca mezi pátým a osmým kolem, když si před Londýnem nechal děly a Matyldami rozstřílet několik klíčových tanků – podařilo se mi zničit snad všechny dvouhvězdičkové. Tyto tanky mohl použít k útoku na Bristol, případně Birmingham nebo přechod přes Temži na Norwich. Útoky na tři zmíněná města byly sporadické a nekoordinované, takže je s trochou štěstí nebylo těžké odrazit. Pokusil jsem se o dvě diverze, obě byly odhaleny, avšak odčerpaly nepříteli trochu prestiže nuceným nákupem protitanků a sám jsem jí dost získal obsazením tří letišť.

Hodnocení vlastního velení:
Jak jsem zjistil, nebylo při mojí ultra-defenzivní a vlastně velmi nudné a pasivní taktice příliš co zkazit. U ofenzivy, kde je možností mnoho, by to asi dopadlo jinak. Dvakrát jsem udělal „technickou“ chybu – jednou jsem nevystřelil flakem po stíhačce a přesunul ho, což by tolik nevadilo, avšak jednou jsem při kontrole stavu munice tak zuřivě klikal na jednotlivé jednotky, až jsem přesunul vlastní Spitfire pod dva nepřátelské flaky a v dalším kole o něj přišel. Protivník musel důvodně pochybovat o mém duševním zdraví..

Charakteristika protihráče:
Málo koordinoval útoky, pokoušel se o širokou ofenzívu a nakonec neobsadil skoro nic. Musel bych si to vyzkoušet z opačné strany, abych to mohl ohodnotit.