Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Benelux - stanny x Jaramir
dohráno 24.06.2005, vítězství Osy
Jaramir - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Na začátku jsem se rozhodl, že se pokusím postup Němců zpomalit těžkými spojeneckým tanky. A protože největšími nepřáteli těchto tanků jsou nepřátelské bombardéry, pokusil jsem se nákupem 2 Spitfirů ztížit nepříteli získání vzdušné převahy. Bohužel jsem si neuvědomil, že nezkušení britští piloti nemají žádnou šanci proti daleko zkušenějším borcům ve službách Luftwaffe. Po prvních 2 tazích bylo jasné, že nepřítel posílá své nejmobilnější jednotky (tedy tanky) na Brusel, proto jsem tam své tanky poslal i já. Bohužel, díky neuváženému nákupu drahých letadel mi nezbylo na nákup protitanků, které by znepříjemnily postup a rozestavení se německých tanků. Mé tanky se držely jak mohly, ale protože jsem si nechal větší část mého stíhacího letectva obklíčit nad Bruselským letištěm, nedokázal jsem je plně ochránit před bombardováním. Na chvíli mi ještě svitla naděje, že udržím Bruselské letiště dost dlouho na to, aby německým stíhačům došlo palivo, což se téměř podařilo, ale nepřítel obětováním tanku PzIV letiště včas dobyl a zachránil tak své stíhače od potupného konce. Toto jsem mu také ulehčil stažením tanku Matilda II na jih, aby se pokusil zpomalit německý postup na Maubeuge, což se bez patřičné podpory minulo účinkem. Po rozprášení tankových divizí a drahého letectva, kterému se v zářné chvilce podařilo ještě sestřelit strategický bombardér a skoro jeden stíhač, jsem se ještě pokusil vybudovat obranu okolo Lille, ale na to jsem neměl díky drahým nákupům ze začátku dostatek prostředků. A poté, co se objevili němečtí výsadkáři nad Calais a obrana Lille byla neustálým bombardováním paralyzována, jsem se rozhodl pro kapitulaci.

Hodnocení vlastního velení:
Koupením drahých letadel a tanků jsem se dopustil hrozné chyby, která zapříčinila mou brzkou kapitulaci. Nějak jsem opomněl fakt, že mé kvalitní technice bude chybět zkušená posádka... Také jsem projevil velkou laxnost při přesunech letadel a obrané techniky, o kterou jsem pozdním odsunem od Maubeuge přišel. O nedostatku prestiže způsobeným nákupem drahé techniky, která mi chyběla na nákup alespoň minimální obrany, ani nemluvě.

Charakteristika protihráče:
Co dodat? Svou neprozřetelností a neohebným velením jsem stannymu umožnil vedení bezchybného a zdrcujícího Blitzkriegu, který byl tak efektivní, že jsem většinou viděl pouze čelo jeho armád a mnohdy ani to ne. Svou zkušeností a převahou mi nedal sebemenší šanci nebo jen nepatrně zpomalit jeho postup...