Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Varšava - stanny x Guru
dohráno 26.06.2005, vítězství Spojenců
Guru - Osa

Průběh a konec bitvy:
Když jsem se hlásil do turnaje, pročítal jsem si všechny reporty. Pochopil jsem, že stanny je velmi silný hráč. Bitvu jsem začal bombardováním a pěším útokem na Tomaszov. Dále jsem začal ničit jednotky na přístupových cestách k Varšavě, což je s úspěchem podařilo. Pěchotu v letadle bohužel objevil stanny, který chtěl se svojí stíhačkou "čekat za bukem" na moje Stuky. Ve 2. kole jsem započal překročení řeky směrem k Modlinu. Bohužel jsem narazil na protitankovou obranu a útok ztroskotal. Další mojí snahou bylo dostat se k Varšavě a znemožnit posilování nepřítele, což se také nepodařilo. Po utrpěných ztrátách jsem své jednotky stáhl a letectvem jsem si udržoval od těla dotírající protitanková děla ráže 37mm. Takže zbytek bitvy probíhal ve stylu Sitzkriegu čili války v sedě.

Hodnocení vlastního velení:
Hodnotit vlastní velení je těžké, protože nikdo z nás není dostatečně sebekritický, ale pokusím se o to. V této bitvě se toho moc nového vymyslet nedalo. Použil jsem všechny mé svěřené jednotky podle příručky polních generálů. Mé rozhodnutí zaútočit v tuto dobu a tomto místě bylo založeno na nejlepších informacích. Vojáci, letci jednali se vší statečností a odhodláním. Bude-li někdo muset nést za útok odpovědnost a vinu, budu to výhradně já sám.

Charakteristika protihráče:
Stanny, jak jsem předeslal, je silný hráč a tuto bitvu nehrál poprvé. Na konci tohoto reportu bych chtěl stannymu poděkovat za přijímač, a věřím, že se střetneme někdy příště v jiné bitvě.