Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Polsko - Papik x Hobart
dohráno 29.05.2005, vítězství Spojenců
Hobart - Osa

Průběh a konec bitvy:
Svoji bleskovou válku jsem začal zničením a rozprášením dvou kavalerií v okolí Kalisze a zároveň postupem pěchoty směrem k řece Wartě. Můj záměr byl co nejrychleji překročit řeku. Nepřítel hodlal vést boj na zdrženou a opevnil se za řekou, což jsem očekával, nepřítel se zároveň stáhl z Kalisze, protože mu hrozilo obklíčení.Ve 2. kole jsem obsadil Kalisz a zničil kavalerii, dělostřelectvo, pěchotu. Postup přes řeku je krvavý. Další kolo jsem bez potíží obsadil Poznaň. Pěchota přebrodila Wartu a neprodleně miří na Lodž, přechod tanků se nezdařil. Čtvrté kolo bylo ve znamení bojů u Poznaně, pokračujícím postupem na Lodž. Kolony směřující ke Kutnu brzdí obratnou obrannou taktikou polské obrněné sbory. Další kolo neustálé boje s tanky. Pro německá vojska bylo překvapující množství polských tanků. Radostná zpráva Lodž je v našich rukou, Kutno je silně bráněno. K tomutu městu se stáhlo 6 tankových divizí, protitankové zbraně a zakopaná pěchota. Dále padla města Ozorkow a Brzeziny. Závěr bitvy probíhal ve znamení rozhořčeného boje proti tankům u Kutna.

Hodnocení vlastního velení:
Strategie byla dobrá. Myslím si, že jsem měl rychleji překročit řeku Wartu a zaútočit na týl. Také jsem očekával spíše množství ATG, dělostřelectva, než kolony polských tanků. Po bitvě je každý generál, ale měl jsem investovat do PzIII, které by platily na polské obrněnce, PzIII přišly pozdě, kdybych měl střední tanky bitva se dala vyhrát. Doufám, že se z této lekce poučím.

Charakteristika protihráče:
Podle mého názoru soupeř přesně věděl co chce provést. Vsadil na hromadu tanků. Já je nedokázal ničit, jen poškodit. Poškozené tanky se vzápětí vracely do boje v plné síle. Doufám, že se setkáme a změříme opět síly. Závěrem bych chtěl Papíkovi poděkovat za hru.