Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Polsko - Patras x PatrikAndree
dohráno 19.05.2005, vítězství Osy
PatrikAndree - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Již od začátku jsem věděl, že je to předem prohraná bitva. Jednotky byly podprůměrných kvalit, skládající se převážně z rolníků, dělníků, semtam nějaký ten odvážný odbojář, vesničani s koňmi a jeden tank, ve výzbroji z konce první světové války. S těmito odvážlivci, se kterými jsem se vůbec nesžil, jsem vyrazil bránit Polsko. Zvyklý na útok a nedržící se direktiv z hlavního velení, vyrazil jsem do boje. Útok trval jeden tah, než jsem zjistil, že s touhle sebrankou bez morálky, s vidlemi a na koních, útočit proti skvěle vycvičené a morálně vzpružené, velice koncentrované, a velmi dobře koordinované armádě pod skvělým velením generála Patrase se útočit nedá. Koňáci utekli do lesů před náporem německých tanků a moje milá vesnická hrdá a statečná avšak slabá pěchota se rozprchla na všechny strany. Zvyklý na pružnou obranu, zaútočit a stáhnout se, jsem z nerozumu stáhl mojí jedinou dělostřeleckou divizi, o kterou jsem třetí tah přišel. Polské jednotky byly bez hlavní podpory a německé obrněné divize za podpory statečné divize granátníků mohly postupovat přes všechna města vpřed. Koňáky jsem nehledal, fronta neexistovala, na silnicích byl jen chaos a spousta uprchlíků. Sehnal jsem několik protitankových děl nevalné kvality a utvořil kruhovou obranu kolem dvou mých zbývajících měst. Následné zprávy z bojiště mně vyděsily. Všude vlály německé vlajky a já byl se zbytkem svých tří protitankových, polorozpadlých, unavených, špinavých divizí obklíčen a nezbylo mi než kapitulovat a zachránit si tak nažehlenou uniformu a emigrovat do Anglie, abych mohl pokračovat v boji.

Hodnocení vlastního velení:
Naivní představa v polskou mašinérii. Nebyl mi dán prostor k pružné obraně, nákup levných protitankových jednotek zavrhuji, pak se bojuje jak za první světové války na jedné frontě a je to vyčkávací taktika. Namalujte mi na tank kříž a hned se projeví moje nesporné kvality. Připadal jsem si jako válečný poradce u indiánského kmene, který bojuje ve vlastenecké válce s kameny a klacky. Ještěže tu nebyla Luftwafe.

Charakteristika protihráče:
Výborný velitel a taktik, který plně využil nesporných kvalit Wehrmachtu. Při každých zprávách z bojiště jsem se divil, jak se dostal až na místa, která ještě měla ovládat........Polská armáda.