Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Polsko - H.G. x Queenkilller
dohráno 03.02.2004, vítězství Spojenců
Queenkilller - Osa

Průběh a konec bitvy:
Hned na začátku sem se koukl, jak H.G. hrál předchozí přijímače v Polsku a vždy soustředil na obranu Lodže, posledního města (nejdále od výchozího města Vratislav). Taktika byla jasná, prudce vpřed a co nejrychleji zabrat všechny města, aby byl čas dobývat Lodž. Prvních pár kol vyšlo výborně, postup byl velmi rychlý a až na jedno poničení jednoho dělostřelectva od polského tanku vše probíhalo dobře. Zhruba od sedmého tahu byla všechna města až na Lodž moje. Na Lodž jsem šel od východu a byl proveden diverzní útok jednou pěchotou přes řeku na západě. Dvě dělostřelectva byla za řekou, kde sem je bohužel nechal až do konce a moc boj neovlivnily, až na to, že se o ně rozbilo pár ATG, které se je pokoušely poškodit. V posledním tahu byla zničena pěchota bránící město, byly vyčerpány zásoby munice bránícího dělostřelectva, bohužel neschopnost zničit alespoň ješte jedno ATG způsobilo, že jsem nemohl město obsadit. V příštím tahu by bylo město pravděpodobně moje.

Hodnocení vlastního velení:
Ze začátku vše probíhalo dobře, bohužel ke konci špatným umístěním dvou houfnic a také ztráty oproti odhadu (odhad byl 0:0, tak jsem zaútočil na vyčerpání munice a výsledek byl, že mi z 8 tanků zbyl jeden, který se jako jediný dotýkal města). Polsko osobně proti skutečnému hráči považuji za těžší mapu, díky nedostupnosti letadel, delostřelectva s dostřelem 3, slabším německým tankům (tři musely zničit poškozený polský tank) a málo tahů. Soupeř toho vcelku dobře využil a proto vyhrál.

Charakteristika protihráče:
Hrál, co chtěl a nakonec i díky tomu vyhrál. Jediná výhrada snad, že mohl koupit pár levných polských tanků na zbrždení přechodu řeky. Díky za hru, bylo to místy dost poučné.