Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Benelux - Sepp x HBWanderer
dohráno 07.01.2005, vítězství Osy
HBWanderer - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Malá dohlednost francouzské pěchoty znemožňovala lepší využití mého dělostřelectva. Bylo mi jasné, že o letectvo přijdu hned na začátku, tak jsem se snažil způsobit Seppovi co nejrychleji největší škody. Pokud bylo možné, zaměřil jsem se na poškození německého dělostřelectva. To i nakonec rozhodlo. Dále jsem předpokládal, že zcela jistě neubráním všechno. Nejvhodnější pro obranu se mi zdálo Lille. Je obklopeno zákopy a řekou, do blízkého lesa bylo možné umístit předsunutou obranu. Veškerou prestiž jsem investoval do kombinace obranných jednotek (ATG, PLD, dělostřelectvo, pěchota) v tomto místě. Přemístil jsem sem i některé jednotky z blízkého okolí a předpokládal tak jejich delší životnost v zákopech, s dělostřeleckou podporou a pokrytými křídly. Z Lille jsem tak vybudoval pevnost. Snažil jsem si dílčími výpady od Lille svými tanky způsobit Seppovi maximální ztráty. To se mi částečně dařilo, ale prestiže bylo opravdu málo vzhledem k tomu, že ale Sepp snadno obsadil ostatní města (všude byla zakopaná posádka). V závěru bylo Lille úplně obklíčeno a ostřelováno dělostřelectvem. Letectvo mi zablokovalo veškeré doplňování, a tak jsme se dohodli na mojí kapitulaci.

Hodnocení vlastního velení:
Nemyslím si, že jsem udělal nějakou zásadní chybu, očekával jsem ovšem, že Seppa více zdržím. Toto byl můj první trénink a hra proti člověku mě velice zaujala.

Charakteristika protihráče:
Sepp hrál perfektně a vyloženě účelově s jasným cílem. Maximálně využíval vzdušné převahy, dělostřelectva a kvality svých jednotek. Vzhledem k tomu musel mít mnohem větší přehled o bojišti než já. Bylo vidět, že to je zkušený hráč.