Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Market-Garden* - stanny x Dzin
dohráno 30.11.2004, vítězství Osy
Dzin - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Na počátku se Spojenci pokusili o útok v oblastech Eidhowenu a Nijmegenu. Byl jen zčásti úspěšný, u Eidhovenu se nepodařilo dobýt strategické město Boxtel. U Nijmegenu byl sice obsazen jak Nijmegen, tak Wyler, ale za cenu poměrně velkých ztrát a v oblasti Wyleru se stále nacházely silné německé jednotky. U Arnhemu Spojenci přešli do obrany s cílem co nejdéle se udržet a zdejší jednotky byly posíleny tanky. To se ale nepodařilo, protože Němci následně značně posílili svou mohutnou pancéřovou vozbu a letectvo a zdejší výsadek zlikvidovali. Spojenecké letectvo poté selhalo a Němci mu způsobili značné ztráty a donutili ho stáhnout se do defenzívy. Zatímco od Eidhovenu pomalu pokračoval pomalý postup a obsazování všech měst v rukách Němců, snaha o oslabení německých jednotek v oblasti Nijmegenu ztroskotala a Němci zde pomalu získali převahu. Ta byla umocněna tím, že po zničení Arnhemského sektoru se sem začaly přesunovat mohutné německé obrněné svazky. Poté se německý postup zastavil, ale pro Spojence to znamenalo jen mírné oddálení úplné porážky. Němci získali pozemní i leteckou převahu a postupně zlikvidovali veškeré spojenecké jednotky a obsadili většinu měst.

Hodnocení vlastního velení:
Udělal jsem několik zásadních chyb, přičemž ta největší byla neposílení svého letectva o stíhačky a spoléhání se na zdejší elitní Spitfiry, které ale v souboji s německými Focke-Wulfy zcela propadly. To mělo za následek, že jsem přišel o jedinou ucházející sílu, která mohla eliminovat lepší kvalitu a také kvantitu německých obrněnců. Druhou bylo, že jsem se od počátku nerozhodl postupovat agresivněji v oblastech Nijmegenu a Eidhovenu a tak dosáhnout co nejdříve potřebného prostoru.

Charakteristika protihráče:
Jeho hra byla naprosto účelná, bez jakékoliv chyby. Postupně si vybudoval převahu a tu potom až do konce hry nepustil. Zpočádku hrál velmi agresivně, postupem času přešel poněkud do pasivity, ovšem to už v době, kdy bylo o výsledku rozhodnuto a navíc posléze svou aktivní hru obnovil. Hrál naprosto skvěle.