Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Polsko - Sturm x lord Mystic
dohráno 15.10.2004, vítězství Osy
lord Mystic - Osa

Průběh a konec bitvy:
Hned v úvodu jsem se vrhl většinou armády na Kališ, který jsem s menšími ztrátami dobyl. Následně jsem rozdělil armádu na menší severní křídlo dvou pěchot, houfnice a tanku a jižní křídlo - zbytek. Navíc jsem v Kališi dokoupil další dvě houfnice, se kterými jsem v následujícím tahu odjel v autech daleko na jih. Zde jsem díky ATG a polskému tanku přišel o houfnici a byly mi poškozeny další jednotky. Měl jsem štěstí, na severu u Kutna mi protivník nekladl velký odpor a pár nekrytých ATG zničily mé pěchoty s houfnicí. Na jihu u Lodže to bylo horší, zde nepřítel zahustil obranu houfnicí a několika ATG. Díky dotažení dvou houfnic, zbylé pěchoty a tanků se mi zde i díky šťastnému útoku z řeky podařilo prolomit obranu a zničit houfnici. Následně nekryté ATG a jedna pěchota byly zničeny či poškozeny a asi na druhý pokus se mi podařilo dostat i do posledního města.

Hodnocení vlastního velení:
Jsem zvyklý hrát dost ofenzívně a díky tomu často zbytečně chybuji a nechávám odkryté jednotky a transporty, které mi následně nepřítel ničí a jsou to citelné ztráty. Také jsem nerozvážně nechával v první linii své tanky, které zde v Polsku nepřítel úspěšně ničil svými ATG.

Charakteristika protihráče:
Po prvních pár kolech jsem byl skoro zoufalý a myslel, že nemám naději prorazit obranu u Lodže díky velkému zahuštění ATG. Ale díky pouze jedinému krytí houfnicí a mnou dokoupenými pěchotami se podařilo tuto stejnorodou obranu prolomit. A jako chybu bych možná označil i slabou obranu Kutna na severu, kde nepřítel dokoupil zbytečně moc ATG a nic jiného a na dobytí mi stačili pouze dvě pěchoty a houfnice. Zde kdyby musela být vázána větší část mé armády, určitě bych misi nedovedl do zdárného konce.