Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Bělorusko - Sepp x Bulvaj
dohráno 01.10.2004, vítězství Spojenců
Bulvaj - Osa

Průběh a konec bitvy:
Bělorusko je bezesporu jedna z nejkrásnějších bitev. Německá armáda se tvrdošíjně bránila s minimálním ústupem. Postup Rudé armády byl z počátku nulový. Postupně docházelo k pomalému ústupu, následovalo další zastavení fronty příchodem Tigerů. Po zničení následoval krátký postup a už jen zbrždění nástupem zálohy Panterů. V této době byla Rudá armáda na hranici svých sil, ale jelikož těžká technika Němců již neexistovala, následoval rychlý postup. Jednotlivá lehce chráněná města již nekladla odpor a cílové město padlo během tří dnů.

Hodnocení vlastního velení:
Zvolená taktika nebyla špatná, přesto jsem se dopustil několika osudových chyb. Například letectvo bylo příliš rychle eliminováno a dokoupení stíhačky nebylo rozumné, lepší by byly protiletadlové 88. Hrál jsem příliš s otevřeným hledím. V době, kdy byla Rudá armáda v zuboženém stavu, jsem již neměl čím se bránit a pustil jsem rudého medvěda za své již neexistující první linie.

Charakteristika protihráče:
Skvělý protivník, který i když narazil na mohutnou obranu a sledoval znepokojeně snižování stavu svých útočných sil, dokázal svojí trpělivostí a zkušeností ne prorazit obranu, ale celou postupně zlikvidovat. Rozhodně soupeř se kterým je radost i poučení hrát.