Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Polsko - Chomski x Adam
dohráno 28.01.2005, vítězství Spojenců
Adam - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Ihned po převzetí armád Lodž a Poznaň jsem je modernizoval jak jen mi dovolil hlavní štáb, aby alespoň trochu připomínala moderní a mobilní armádu roku 1939. To mi umožní pružně reagovat na pohyb 8. a 10. německé armády pod velením generála Chomskiho. Rozhodl jsem se vytvořit obranou linii na řece Vartě. V prvním tahu jsem však zjistil, že soupeř se nedostal na dotek k městu Kalisz. To mne přivedlo k nápadu pokusit se ho zdržovat ještě na západním břehu řeky Varty u měst Kalisz a Poznaň. Generál Chomski stále postupoval, ale moje strategie vycházela. Teprve ve 5.tahu po objevení dvou divizí tanků PzIIIE jsem ztratil kontakt s městem Kalisz a stáhl za řeku Vartu i u Poznaně. Soupeřovi jednotky při pokusech překročit řeku Vartu začaly vykazovat citelné ztráty. Soupeř překročil řeku Vartu až v 9.tahu bez ohledu na chystaný útok mých čtyř jednotek jihovýchodně od Kalisze. Má strategie nakonec slavila úspěch.

Hodnocení vlastního velení:
Na počátku bitvy jsem zvolil strategii, které jsem se držel ve všech tazích podle toho, jak mi soupeř dovolil. Tato strategie nedávala počítači vůbec žádnou šanci a vždy utrpěl velké ztráty.

Charakteristika protihráče:
Generál Chomski hrál mnohem lépe a opatrněji než počítač. Jedinou chybu spatřuji v tom, že měl v 1. tahu měl dostat 9.divizi tanků PzIID do kontaktu s městem Kalisz, což by mi znemožnilo dokoupení jednotek k tomuto městu a změnilo celý vývoj bitvy.