Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Polsko - stanny x Raduz
dohráno 21.05.2004, vítězství Spojenců
Raduz - Osa

Průběh a konec bitvy:
Od začátku jsem vše vsadil na rychlost. Sebral jsem všechno, co jsem měl, dokoupil pěchotu a hrnul to vše k Lodži a Kutnu. Cesta k Lodži probíhala bez nejmenších problémů, řeka Varta překročena bez značnějších ztrát a posléze obsazena města Lodž, Ozorkow a Brzeziny. Radomska jsem ušetřil, nechtěl jsem se zdržovat. Problém nastal u města Kališ, tam jsem se zbytečně zdržel, nakonec jsem ho obešel a táhl dál na Kutno. Obsadil jsem Poznaň, dokoupil další pěchotu, pokusil se zformovat všechny jednotky a zaútočil na řadu ATG. Obrana byla zformována výtečně, krytá dělostřelectvem, pokud jsem některé ATG rozmetal, nepřítel hned dokoupil dvě nové. Nakonec se mi podařilo Kutno ze všech stran obklíčit, ale zaplatil jsem za to spoustou zničených nebo pošramocených jendotek. Zaútočil jsem vším, co jsem měl, i tanky, na krytá ATG, doufaje, že nepřítel zapomene doplnit dělu munici a moje pěchota si pak již s ATG poradí, prorazí obranným valem a dělo bude zničeno. Bohužel generál polní maršál stanny takovou chybu neudělal, takže poslední dva tahy před koncem již bylo o vítězi rozhodnuto.

Hodnocení vlastního velení:
Taktika byla vzásadě spravná, nezdržovat se a pelášit, co to jde, ke Kutnu. Bohužel jsem nezvládl naplánovat precizní koordinovaný útok všech jednotek zaměřený na odmuničeni děla a nasledné prolomení obrany.

Charakteristika protihráče:
Naprosto přesně věděl, co dělá, od samého počátku si šel za svým. Zdržoval u Kališe a mezitím budoval precizní obranu Kutna. Gratuluji a těším se na další bitvy.