Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Polsko - H.G. x Vasja
dohráno 12.05.2004, vítězství Spojenců
Vasja - Osa

Průběh a konec bitvy:
Plán bitvy byl následující: Armáda rozdělena na dvě části, skupina A měla postupovat přímým směrem na Kutno a skupina B měla postupovat směrem na Lodž. Města Kališ, Rodomsko a Poznaň měla být ignorována. Jednotky byly posíleny o divizi tanků PzIIIE a divizi dělostřelectva. Operace začaly přesně podle plánu, jednotky pěchoty se střetly s jednotkou jízdy a těžce ji poničily, průzkumný tančík se na jih od města Kališ střetl s jízdou a ta byla opět těžce poškozena. V dalším postupu byla obsazena města Poznaň a překvapivě bylo opuštěno i město Kališ. Jednotky se začaly shromažďovat na severu i na jihu kolem přechodů řeky Varty, kde se setkaly se slabým odporem. Skupina B izolovala opuštěná města Lodž, Ozorkow, Brzeniny a Rodomsko. Za slabého odporu dorazily jednotky k silně opevněnému městu Kutno. Tady se jejich postup úplně zastavil. A i přes solidní dělostřeleckou podporu jsem nebyl schopen se k němu dostat. V závěru se nepříteli podařilo obsadit zpátky neobsazenou Lodž.

Hodnocení vlastního velení:
Byla to má první bitva proti člověku a až do 6. tahu jsem si myslel, že mám vítěztví v kapse. Pak mi ovšem nepřítel ukázal, k čemu je dobré rozpouštění vlastních jednotek. Vybudoval skvělou obranu u Kutna, kterou jsem neměl šanci prorazit. Myslím, že mou hlavní chybou byl nákup jiných jednotek než dělostřelectva, s tím bych snad mohl prorazit. Také jsem nedocenil možnost rozpouštění soupeřových jednotek.

Charakteristika protihráče:
H.G. je velice zkušeným hráčem. Zpočátku zdržoval můj postup a potom vybudoval skvělou obranu Kutna s mohutným dělostřelectvem. Gratuluji a těším se na další bitvy.