Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Polsko - Sepp x Hans
dohráno 30.01.2004, vítězství Osy
Hans - Spojenci

Průběh a konec bitvy:
Od počátku jsem nasadil příliš defenzivní strategii a věřil jsem, že protivníka zastavím u obou strategických měst. Brzy jsem také opustil nestrategická města a umožnil jsem protivníkovi rychlý postup. Přesto se mi podařilo na severu úspěšně zničit jeden jeho tank při přechodu řeky, ale nedokázal jsem toho využít a stáhl jsem se. Nemám zkušenosti s prestiží v těchto bitvách a obával jsem se, že by mi mohla později chybět. Města jsem opevnil celkem slušně, ale protivník měl až moc času pomalu si připravit útok a dobýt je. Přiznám se, že mě protivník svojí strategií překvapil. Když už nic jiného, zachoval jsem se alespoň historicky přesně…

Hodnocení vlastního velení:
Myslím, že jsem si dokonale „vyžral“ nováčkovskou daň, přestože hraji PG již dlouho, proti člověku jsem hrál jen několikrát. Udělal jsem několik velkých chyb, které v takovéto krátké bitvě mají osudové následky. Bohužel se také projevila má nezkušenost s hraní za Spojence. Myslím, že soupeř se mnou neměl moc práce, čímž však nechci nijak snižovat jeho výkon.

Charakteristika protihráče:
Protihráč hrál velmi dobře, nedopustil se žádných větších chyb (asi vůbec žádných). Dokonale využil mých chyb a zaslouženě zvítězil. Jeho postup byl opravdu bleskový.