Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Polsko - H.G. x Sceliphron
dohráno 12.11.2003, vítězství Spojenců
Sceliphron - Osa

Průběh a konec bitvy:
Hned v úvodu byla armáda rozdělena: rychlé jednotky postupovaly po pravém křídle ve směru na Radomsko, na levém pak zaútočily na polskou jízdu. Dělostřelectvo spolu s pěchotou se chystalo ve středu pole na Kališ. Díky materiálové převaze byl Kališ obklíčen a dobyt ve třetím tahu, na křídlech ale zpomalovaly postup polské sebevražedné jednotky umístěné těsně za brody, nicméně po jejich likvidaci obsadily předsunuté tanky Radomsko a Poznaň. Levé křídlo bylo posíleno jednotkou tanků v očekávání soupeřova protiútoku. V dalších tazích byla obsazena proti očekávání slabě bráněná Lodž a při pohledu na masu ATG u Kutna jsem dokoupil druhé dělostřelce. Poslední zbytky prestiže musely být obětovány na obranu týla před unikajícím polským tankem. A pak už jen hrůza a beznaděj - obrana Kutna založená na masách protitanků podporovaných dvojitým dělostřelectvem by asi odolola i kdybych měl dost času na koordinovaný útok. Poté, co v bažinách uvázl pokus o obchvat města ze severu, bylo rozhodnuto, navíc polské tanky decimovaly nepřipravené dělostřelectvo. Závěrečná zteč se proměnila ve smutná jatka.

Hodnocení vlastního velení:
Zpětně nevidím zásadní chybu, za úvahu stojí neobsazovat města na křídlech a místo toho poslat tanky co nejrychleji na sever, aby narušovaly formující se obranu. Ale s tím jistě nepřítel počítal.

Charakteristika protihráče:
Účinně brzdil mé postupující voje při přechodu řek, dokonale postavil obranu Kutna s využítím bažin a řeky. Sláva vítězům.