Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Sealion (1940) - SK x Vesep
dohráno 04.01.2004, vítězství Osy
Vesep - Osa

Průběh a konec bitvy:
Na počátku Němci pomocí letectva a ponorek zlikvidovali britské loďstvo, které se pokoušelo soustředit mimo dosah bitvy. Německé těžší lodě se soustředily na ostřelování pobřeží. Nakoupil jsem artilerie, flaky a pokoušel se stavět obrany stylem vepředu ATG a pěchota a za nimi artilerie a flaky. Němci však také nakoupili artilerie a za pomoci lodí celou obranu vcelku rychle rozstřílely. Po pádu Londýna se Němci více soustředili na nakupování PzIVD a Panzerjagerů. Navíc se jim podařilo ještě provést úspěšný výsadek do mého týlu, tam nakoupili další zbraně a otevřeli tak druhou frontu. Letadla jsem si dlouho šetřil, kolem pátého kola jsem je vše použil, způsobil slušné ztráty (asi 5 letadel), ale bohužel vzhledem ke kvalitám Fw 190 si nepřítel udržel vzdušnou převahu. Nejdéle jsem držel Bristol, neboť ze severu byl kryt řekou a ze západu měl moře. Nakonec ale došla munice a i tento objekt byl ztracen.

Hodnocení vlastního velení:
Naplno se projevila nezkušenost ve hraní obranných bitev. Namísto spousty levných jednotek, jsem nakoupil artilerie, a ještě je nechal na dostřel námořních lodí. Loďstvo jsem si nechal zničit takřka bez využití, neboť jsem se spoléhal na to, že ho soustředím mimo dosah nepřítele. Lépe postavit obranu se mi povedlo pouze u objektu na západě. Velkou taktickou chybou bylo i to, že jsem nepříteli povolil úspěšný výsadek ve vlastním týlu.

Charakteristika protihráče:
Hrál velmi zkušeně, nedopustil se žádných výrazných chyb a jeho postup byl místy až zázračně rychlý. Zaujala mě zejména jeho letecká formace (vepředu linie bombardérů a az nimi teprve stíhačky).