Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Polsko - Tanner x Romulus
dohráno 20.07.2003, vítězství Osy
Romulus - Osa

Průběh a konec bitvy:
Po vzoru svého vůdce herr Adolfa Hitlera jsem zahájil důsledné vedení bleskové války - obrnění Kaliszu bylo skvělou léčkou a potvrzením nastolené strategie, protože má vojska Kalisz obežla v obou směrech a pak na něj i zaútočila ze severu. (jako bokovka - pouze několik pěších jednotek) Ujistil jsem se, že jednotky nepřítele budou někde chybět. Předání Posenu bez boje bylo milým a neočekávaným dárkem a díky němu jsem ušetřil jeden tah a objevil se 3. tahem 2 hexy u Kutna, důsledně plánované překročení řeky Warty umožnilo blafování jedné tankové divize u průsmyku řek Varty a Bzury jež pak vázal dlouho vynikající polskou tankovou divizi a při jejím ústupu ještě zamezil podporu nákupu ve městě Ozorkow. Zoufalá obrana Lodze tím dostala smrtelnou ránu, jež dovolila obsadit všechna zbylá města. Důsledný včasný nákup všech potřebných jednotek a využití všech dostupných terénů (cestička v močálu) umožnila již 4. tahem zahrozit u Kutna. Nelze se zmínit o překrásné akci protivníka, kdy divize ATG ve vodě zaútočila na moji nově koupenou dělostřeleckou baterii (jež by vážně Kutno ohrozila) i s obrněným transportérem (stála mě 135 prestiže) byla dokonale zničena, nepřítel tím odvrátil hlavní útok na jihu od Kutna a zdržel jeho dobytí o jeden tah. Moje klíny, jež jsem opakovaně vrážel do obrany Kutna nepřítel vždy dokázal vyrazit. Přesto jsem každým tahem činil obráncům značné ztráty a díky rychlému postupu jsem měl dostatek času na jejich zdolání. Takže v 9. tahu prakticky na začátku jsem překonal poslední zuřivé ATG.

Hodnocení vlastního velení:
Vlastní vedení bylo extrémně důsledné 2-4 útoky na jednotku, přičemž je důsledně nenechávala vydechnout a zároveň byla kladen důraz na nejrychlejší jednotky. Vzhledem ke zvolené strategii jsem se nenechal vlákat do připravených léček a naopak jsem jimi trýznil nepřítele. Jedinou vážnější chybou, jež jsem udělal, bylo stažení jednotek z močálů u Kutna, jež by mi dovolilo pokračovat v útoku na Kutno ze tří směrů.

Charakteristika protihráče:
Nepřítel hrál strategicky bez jediné vážnější chyby. Bylo vidět, že mapu ovládá. Snažil se připravit dvě léčky (Tank na řece Wartě u cesty do Kutna, kavalerie u Rodomska). Sám však do všech připravených blafů skončil rovnýma nohama.