Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Varšava - Sepp x Benny
dohráno 07.02.2003, vítězství Spojenců
Benny - Osa

Průběh a konec bitvy:
Hned v úvodu bitvy padlo město Tomaszov a část mé armády(2 tanky a pěchota) pronikly na sever až k Visle. Jednu pěchotu jsem naložil do letadla s cílem vysadit ji na letišti u Seidlice. Tento záměr však nevyšel. Letadlo bylo objeveno a napadeno stíhačem. Tím jsem přišel o moment překvapení a v dalším tahu jsem výsadek stáhl zpět na vlastní letiště. Polská stíhačka byla hned vzápětí napadena mým Bf 109. Zbytek mých sil postupoval z jihu na Varšavu. Tam narazil na předsunuté jednotky nepřítele a rozprášil je (ale nezničil!). Samotný útok na Varšavu se zprvu vyvíjel dobře, jednotky za podpory letectva (1 Bf 109 + 2 Stuky) prorazily obranné linie a dostaly se na dotyk centra města. Z něj pěchota vytlačila bránící se polské houfnice, ale nemohl jsem už prázdné město obsadit. Toho využil soupeř a přesunul do Varšavy tanky 7TP. A další kolo pršelo!!! Bez letecké podpory se dobytí města zdrželo a pokusy o přímý útok na zakopané jednotky byly krvavě odraženy. Mezitím se tanky postupující na sever na Modlin pokusily překročit Vislu, ale byly zmasakrovány protiútokem 7TP(z 10 na 4). O to samé se později pokusila pěchota pod rouškou deště, ale dopadla stejně. Jednotce průzkumu se ještě podařilo dostat se na dohled k městu Seidlice, bráněnému pouze pěchotou. Ale to bylo asi tak vše, neboť v šestém kole pronikla polská jízda (kterou jsem jen rozprášil) do mého výchozího klíčového města a obsadila jej. Tím soupeř získal všechna stategická města a zvítězil.

Hodnocení vlastního velení:
Na začátku hry jsem za skoro všechnu počáteční prestiž koupil Bf 109 a Stuku, a tím pádem jsem pak obtížně doplňoval jednotky. Když pominu nechráněné hlavní město, bylo mou největší chybou podcenění soupeře-člověka. Vsadil jsem na taktiku rychlých přesunů k městu, čímž se znemožní nakupování obrany. Toto sice vychází u PC, ale živý soupeř připraví odolnou obranu bez ohledu na to, jestli mě vidí nebo ne. Zejména rychlé obrněné jednotky tak utrpěly velké ztráty. Měl jsem tedy zvolit raději opatrnější postup s důkladným průzkumem.

Charakteristika protihráče:
Sepp plně využil těch několik málo kladů polských jednotek. Účinnými protiútoky obrněnců mi zablokoval postup na Modlin a kombinovaná obrana Varšavy houfnic a PT děl byla taky tvrdým oříškem. I bez jeho diverzní akce jsem své šance na vítězství tipoval tak na 40%. Rád s ním opět někdy zkřížím kordy.