Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Severní Afrika - Sepp x Erwin
dohráno 07.03.2003, vítězství Osy
Erwin - Osa

Průběh a konec bitvy:
Na začátku jsem se soustředil na likvidaci nepřátelského loďstva za pomoci svého letectva, což se mi povedlo. Vlastní loďstvo jsem pak využil na ostřelování pobřeží a ničení flaku a posádek měst. Taktéž jsem si udělal "pořádek" ve vzduchu. Fw 190 podporovaná Bf 109 neměly moc práce. Nepřátel nakoupil na začátku hry průzkumaky, které jsem ničil leteckým útokem Stuk. Po "vyklizení" prostoru nepřítelem, jak ve vzduchu, tak na moři táhly mé pozemní jednotky vpřed bez velkých komplikací. Získanou prestiž jsem investoval do rozvoje svého vozového parku. Nakoupil jsem Pzjagry. Lehkostí jakou postupovaly mé jednotky jsem se nechal ukolébat a konec hry jsem očekával každým tahem dobytím Mersa Matruh. Jak nemilé bylo mé překvapení, když jsem zjistil, že nepřítel mi obsadil výchozí město El Agheila, kde jsem nechal jednotku Pzjagra. Musel ji několik kol bombardovat a dorazil ji pěchotou a já jsem si toho nevšiml. Následně město obsadil. Do konce zbývalo něco kolem 10 tahů. Tímto dostalo letectvo nový cíl a po jednom tahu se přesunulo. I když nepřítel nakoupil, byly jeho jednotky po 2 tazích úplně zničeny a město Agheila znovu obsazeno.

Hodnocení vlastního velení:
Zavažnější chybu, která by ovlivnila výsledek bitvy, až na zanedbání ochrany týlu. jsem neudělal. Vyšlo mi vše, jak jsem plánoval.

Charakteristika protihráče:
Ukázal mi, že je zapotřebí neustále kontrolovat celou mapu a nepodlehnout pocitu bezpečí. I když jeho záškodnický čin znamenal v tomto případě jenom zdržení. Byla to skvělá průprava do ostrých bojů.