Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Anzio (AG) - SK x Unixorn
dohráno 01.01.2003, vítězství Spojenců
Unixorn - Osa

Průběh a konec bitvy:
SK použil pro mě tento plán: rychlý útok u Campy a Littorie. Jelikož jsem to nepředpokládal, obranu Campa jsem prakticky neposílil a než se k ní dostaly moje jednotky, původně dislokované v nejvzdálenějším severovýchoním rohu mapy, bylo město dobyto. Littorie padla po soustavném strategickém bombardování o pár tahů později. Moje letectvo se ani do boje nezapojilo, protože u Campy nebylo moc flaků na podrcení stíhaček v dalším tahu. Jelikož většina mých nejlepších jednotek byla vyhlazena u Campy, po ovládnutí Campy, Littorie a okolí a severovýchodního města s letištěm v 6.tahu soupeřem už nebylo o co bojovat - zbylo jen velmi málo jednotek a prostřední město už bylo také de facto dobyto. Prestiž na nové jednotky už dávno nebyla. Proto jsem se vzdal.

Hodnocení vlastního velení:
Byla to bída. Poprvé jsem se setkal s jediným účinným plánem za Spojence a podcenění vážnosti situace pak vedlo k okamžité porážce. Nyní už bych to za Osu bránil jinak, doufám, že mnohem lépe

Charakteristika protihráče:
SK se ukázal jako nebezpečný, hlavně takticky erudovaný soupeř (to prokázal až v další bitvě, tady to ani nemusel předvádět). Strategický plán splnil bezchybně, nepochybně proto, že jsem mu prakticky nekladl překážky, které by mu v jeho provádění bránily.