Report z přijímacího zápasu
informace, jak probíhal přijímací zápas

Polsko - 777 x Ferdinand
dohráno 01.08.2008, vítězství Spojenců
Ferdinand - Osa

Průběh a konec bitvy:
Můj plán pro Polsko zněl takto, nejprve obsadit Kalis a pak dle průzkumu buď zaútočit na Kutno a nebo posílit útok na Lodž, předpokládal jsem, že jedno město bude bráno jako hlavní bod odporu a druhé bude bráněno slabě. Průzkumná skupina mněla být pěchota a tank, ty měly postupovat směrem na Radomsk a dosáhnout Lodž, tím bych získal přehled o zda je bráněna Lodž či Kutno. Pro podporu svých útoků jsem koupil tanky 1xPzIIIE a 1x Pz35, jako zbraň proti polským tankům. Kalis se podařilo získat v celkem brzy, soupeř nestačil stáhnout žádnou jednotku. Skupina směřující na Lodž objevila polský tank 7TP před Lodží. Směrem na Kutno za řekou Wartou zase hlídkoval TK3. Dokoupil jsem další Pz35. Poté jsem ho poslal okolo poznaně Pz35, aby zahnalo TK3 od řeky a já mohl pěchotou pokračovat na Kutno. To se podařilo můj Pz35 nejprve poškodil TK3, které se pak stáhlo do Kutna a bránilo ho samo, ale proti Pz35 nemělo šanci a tak jsem Kutno dobil. Poslal jsem ještě pěchotu na Poznaň, získat prestiž, tato pěchota pak bránila Kutno proti diverzím. PzIIIE a další 2 tanky zahnalo tank 7TP a tím jsem se tak dostal na dohled Lodži, kde byla postavena obrana a tak Lodž bylo hlavní centrum odporu. Obrana se skládala ze 2 houfnic, pěchoty, 3ATG a 7TP. Všechny mé jednotky byly poslány k Lodži k překonání obrany. Celkem se mi to dařilo a pak přišel rozhodující 8.tah, kde byla jedno houfnice odmuničena, druhá napůl a Lodž bránila jen pěchota a ATG. To jsem uviděl vítězství a tak jsem vrhl vše do útoku, ale ten docela ztroskotal, musím říct, že mojí zbrklostí a nezkušeností. Pak už soupeř doplnil munici houfnicím a přeskupil obranu,já mněl už poničené jednotky a tak jsem Lodž nestihl dobít.

Hodnocení vlastního velení:
Strategie byla podle mně celkem dobrá. Myslím, že obsazení Kališe a Kutna proběhlo bez problémů. Ale překonávat tuhou obranu Lodže se musím ještě učit, tam se projevila moje nezkušenost a zbrklost, poučení do příště. A také místo 1 tanku jsem měl koupit asi houfnici.

Charakteristika protihráče:
Oproti všem předešlým hráčům bránil Lodž a ne Kutno, překvapil mně tanky na křižovatkách. Vsadil na obranu Lodže a vyhrál. Hrál to co chtěl a tak to má být.